*Nettavisen* Økonomi.

– Bra av Lund

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Tallknuserne liker Statoil-tallene.

04.08.09 09:39

Til tross for et nullresultat og en nedgang i omsetningen, synes analytikerstanden at Helge Lund og Statoil leverer bedre resultater enn de hadde ventet. Les om rapporten her:

NA24 – din næringslivsavis

– Alt i alt er dette en positiv rapport, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til NA24.

Han trekker frem at det justerte driftsresultatet på 29,2 milliarder kroner i kvartalet er noe bedre enn forventningene. Samtidig var bunnlinjen justert for ekstraordinære effekter på 9 milliarder kroner. Dette var over Omdals estimat på 7,9 milliarder, og godt over snittet til analytikerne som var på 7,3 milliarder kroner.

Omdal synes også produksjonen var sterkere enn han hadde ventet, til tross for en viss skuffelse over produksjonen i Norge. Produksjonen av væske og gass i andre kvartal 2009 var 1,729 millioner foe (fat olje og gass) per dag. Dette var på linje med Arctics forventninger, men altså 20.000 foe over snittet til analytikerne.

Omdal tror en rekke utenlandske investorer vil bli positivt overrasket over gassprisene i Statoil-rapporten, til tross for at disse har falt hele 23 prosent i kvartalet. I USA har nemlig prisen på gass falt langt mer.

Også John Olaisen i Carnegie liker tallene for andre kvartal.

– Driftsresultatet på 29,2 milliarder kroner for StatoilHydro var 1,4 prosent over konsensus og 2,7 prosent over Carnegies forventninger. Det var en hyggelig mix med sterke internasjonale resultater (produksjonen var 13 prosent høyere enn ventet), men noe svak i Norge (som følge av svak oljepris). 2009-guidingen er uendret, noe som også er positivt. Helt klart en positiv rapport. Vi vil trolig øke våre forventninger til underliggende EPS med 2–4 prosent, sier John A. Schj. Olaisen i Carnegie til HegnarOnline.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.