*Nettavisen* Økonomi.

– Jeg flytter ikke

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Stein Erik Hagen avviser at han skatteflykter til Sveits.

24.07.09 17:45

Fredag ettermiddag ringte Stein Erik Hagen til NA24 og kunne dementere at han skal flytte ut av landet. – Jeg har ikke meldt flytting til Sveits, men det har mine barn gjort, sier Hagen til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

– Jeg har ingen planer om å flytte fra Norge, men kommer til å oppholde meg mye i Sveits, sier Hagen til NA24.

Det var under et intervju med TV2 som ble sendt torsdag kveld at det kom fram at Hagen og familien skulle flytte som følge av skattepresset.

– Det kom litt feil ut på TV2. Det var et lang sommerintervju som var planlagt lenge. De har nok ikke fått med seg nyansene, sier Hagen som humrer litt over alt oppstyret som har kommet i kjølvannet av saken.

– Det er jo litt moro med at finansministeren uttaler seg, sier Hagen til NA24.

Virksomhet til Sveits
Men det er ingen tvil om at Hagen har startet næringsvirksomhet i Sveits, og at mye av Canica-virksomheten vil bli drevet der ifra.

– Jeg kommer til å være mye i Sveits, og så får vi se senere om jeg er der så mye at jeg skattemessig må flytte der. Jeg vil ikke binde meg til at vi skal bo i Norge, sier Hagen til NA24. – Jeg har ikke planer om å flytte det nærmeste året, slår Hagen fast.

Han sier videre at han sammen med Mille Marie Treschow har kjøpt et hus i Sveits.

Mille blir i Norge
Til NA24 sier Thor H. Eika, administrerende direktør i Treschow Fritzøe, at Mille Marie Treschow heller ikke skal flytte ut. Dette har han fått bekreftet direkte fra Treschow selv.

Ifølge Eika har Mille Marie Treschow en rekke konsesjonspikter og andre forhold som må opprettholdes.

– Jeg har sjekket ut rammevilkårene får vår bedrift, og Mille Marie vil fortsatt skatte til Norge, sier Eika til NA24.

I intervjuet med TV2 torsdag sa Hagen følgende:

-Jeg har ingen uvilje mot å betale skatt, men det er måten det er sammensatt på. Formuesskatten har for mange blitt tredoblet under denne regjeringen, og det sier seg selv av man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Og da har man valget mellom å selge det man har, eller søke lykken andre steder, sier Hagen til TV2.

Se innslaget fra TV2 her:

329274

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag