NA24.no

– Kunne blitt målt mer

Foto: Fotograf: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Høyskolelektor ved BI mener norske journalister med fordel kunne bli målt mer.

Både journalistene i Hjemmet Mortensen og Sandefjords Blad skal måles i tiden fremover og i går reagerte HM-journalistene krast på ledelsens utspill.

Høyskolelektor Ragnhild K. Olsen ved BI har skrevet en større rapport om måling av redaksjonell kvalitet og mener Hjemmet Mortensens produktivitetsmålinger blir for enkle, skriver Dagens Næringsliv.

– Målingen tar ikke hensyn til verken innhold eller kvaliteten på det som produseres, sier Olsen til DN. Hun mener likevel at det finnes mange nyttige målinger som kan gjøres for å utvikle og forbedre journalistikken.

Også konserndirektør Stig Finslo i Edda Media mener målinger kan ha noe for seg. Edda Media eier Sandefjords Blad, men Finslo sier at det er redaksjonsledelsen og ikke eieren som har dratt i gang målinger der.

– Jeg tror mediebransjen totalt sett ikke har nok kunnskap. I en situasjon der markedene stuper, inntektene faller og ressursbasen er under press, er det viktig med et kvalifisert syn på hvordan vi skal bruke våre ressurser best for å utvikle og forbedre våre produkter, sier Finslo til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere