NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%

Folk taper tusener av kroner på at bankene venter i mange uker før rentekutter slår inn.
Folk taper tusener av kroner på at bankene venter i mange uker før rentekutter slår inn. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

– Lånekundene taper tusener på at bankene somler

Sist oppdatert:
Selv om bankene har satt ned boliglånsrentene trer ikke endringene i kraft før om flere måneder. Bankene drøyer for å melke de lojale lånekundene, mener sjeføkonom.

Sparebank 1 SR-Bank setter ikke ned boliglånsrenten før om åtte uker, mens DNB bruker ti uker på å sette ned renten. Der kommer ikke kuttet før 1. desember for eksisterende kunder.

Les også: Første bank til å setter renta på ett-tallet.

Sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen sier til NRK at han mener bankene gjør dette for å melke kundene sine.

– Her oppfører bankene seg ultrakjipt overfor kundene sine. Det er bare å ta en telefon til banken og forlange laveste rente, sier Krohn-Pettersen.

Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i Sparebank 1 SR-Bank, sier det ikke er mulig å sette ned renten raskere. Hensynet til innskuddskunder gjør at rentekutt tar tid

– 60 prosent av pengene vi låner ut er penger som kunder har satt inn i banken vår. Når vi setter ned renten på utlån, får det negative konsekvenser for våre innskuddskunder, derfor vil det ta tid før vi kan sette ned renten.

– For en husstand med lån på 3,5 millioner kroner vil somlingen til bankene koste de lojale kundene rundt tre tusen kroner. Det syns jeg folk skal tenke over, sier sjeføkonom Krohn-Pettersen. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere