NA24.no

– Man er mye mer enn karakterene, alle vet det

Kristian Monsen Røkke, her under Pareto Securities olje og offshore konferanse.
Kristian Monsen Røkke, her under Pareto Securities olje og offshore konferanse. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)
Mens Kjell Inge Røkke er selverklært skoletaper, har sønnen utdannelse Kristian Monsen Røkke fra Norge, Storbritannia og USA.

– Jeg har ikke hatt noen masterplan for noe av det jeg har gjort, men det å utsette seg for utfordringer, kontinuerlig læring og mangfold av impulser har vært viktig for meg, sier Kristian Monsen Røkke i et stort intervju med DN Talent torsdag.

Han har lagt et solid grunnlag for karrieren med tung utdannelse. Siden 2007 har han jobbet på det amerikanske verftet Aker Philadelphia Shipyards, hvor han i 2011 ble utnevnt som ny administrerende direktør.

I mai toppet han det hele med en såkalt «executive MBA» fra den prestisjetunge handelshøyskolen Wharton, som går over to år og koster rundt en million kroner, skriver DN Talent.

Studiet er laget for ledere som jobber ved siden av studiet, og Wharton regnes som hoffleverandør til Wall Street og finansbransjen. Kun en av fire søkere får plass. På programmet studerte han sammen med ansatte fra blant annet Exxon Mobile, U.S Navy Seals og Apple, og lærte mye om bedriftskulturer andre steder.

Til DN Talent forteller Røkke at MBA-en har vært en god mulighet til å lære og reflektere på en strukturert måte. Paradoksalt nok endte han opp med flere spørsmål enn hanbegynte med, noe som er greit all den tid han mener en leders jobb er i utgangspunktet å ha spørsmålene, ikke svarene.

Om hvor mye karakterer betyr svarer han slik:

– Det er viktig å prestere på et visst nivå. Det ligger stolthet i det, men som alle vet blir karakterene som oftest liggende i konvolutten. Man er mye mer enn karakterene, sier Røkke til  DN Talent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere