– Norwegian permitterer 800 kabinansatte

PÅ BAKKEN: Fra onsdag kansellerer Norwegian 75 prosent av flygingene innenlands.

PÅ BAKKEN: Fra onsdag kansellerer Norwegian 75 prosent av flygingene innenlands. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Flyselskapet Norwegian vil fra onsdag morgen permittere 800 kabinansatte dersom det ikke kommer en løsning på streiken med pilotene.

03.03.15 16:09

Oslo (NTB-Nettavisen): Permitteringene skjer som en følge av pilotstreiken. Hvis Norwegian ikke kommer til enighet med pilotene, vil 685 piloter gå ut i streik onsdag.

Til nå har 70 piloter blitt tatt ut i streik.

– Det sier seg selv at hvis pilotene ikke kommer på jobb, må vi permittere kabinansatte. Det er snakk om opptil 800, bekrefter informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor NTB tirsdag ettermiddag.

Det var NRK som først meldte om at flere hundre kabinansatte vil bli permittert hvis streiken trappes opp. Lørdag gikk 70 Norwegian-piloter ut i streik, og fra onsdag vil 650 piloter omfattes av streiken dersom det ikke blir enighet.

– Dersom streiken trappes opp, vil det ha alvorlige konsekvenser for innenlandstrafikken, forteller Sandaker-Nielsen til NTB.

– Nøyaktig hvor mange flygninger som i så fall vil bli kansellert, er foreløpig vanskelig å si. Vi sitter nå og jobber med oversikten over morgendagens flygninger, sier Sandaker-Nielsen.

Tirsdag formiddag var 17 flyginger kansellert. Dersom streiken fortsetter onsdag, vil det ifølge NRK ramme rundt 75 prosent av flyselskapets innenlandstrafikk.

– Utenlandstrafikken vil rammes i mindre grad, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til NRK.

Norwegian og de norske pilotene er sterkt uenig i hvordan lønn og arbeidsvilkår skal være.

Les egen sak: 1.142.172 kroner tjener en Norwegian-kaptein

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.