*Nettavisen* Økonomi.

– Regjeringen vil holde fast på permitteringsregler

Innstrammingen trådte i kraft fra årsskiftet og innebar blant annet at perioden arbeidsgiver må betale for ved permitteringer, øker fra 10 til 20 dager. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Regjeringen vil etter alt å dømme ikke gå tilbake på de omstridte permitteringsreglene som ble innført ved nyttår.

13.05.14 04:57

Det bekrefter sentrale politikere i regjeringspartiene overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Innstrammingen trådte i kraft fra årsskiftet og innebar blant annet at perioden arbeidsgiver må betale for ved permitteringer, øker fra 10 til 20 dager. Dette har blant annet ført til at flere bedrifter har valgt å gå til oppsigelser framfor å permittere ansatte.

Både tillitsvalgte og representanter for arbeidsgiverne i industri og byggebransje har krevd å få tilbake de gamle permitteringsreglene, men ifølge ANB blir dette kravet avvist.

– Dette er overraskende fra regjeringen når vi ser på den massive motstanden mot de nye reglene fra både arbeidstakersiden, arbeidsgiversiden og bedriftene, sier LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen.

Han mener det er svært oppsiktsvekkende at regjeringen ikke har lyttet til arbeidslivet i denne saken.

Finansminister Siv Jensen (Frp) sa nylig i en tale på industrikonferansen til bransjeorganisasjonen Norsk Industri at hun mener innstrammingen har fungert bra og at bruken av permitteringer er lavere enn den har vært på veldig lenge. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag