– Rett kvinne på rett sted

LEVERER VARENE: Pernille Sørensen fungerer godt sammen med Jon Almaas. Det mener Norges fremste «Nytt på nytt»-ekspert. Dette bildet er tatt i forbindelse med innspillingen av TVNorge-programmet «Brille».

LEVERER VARENE: Pernille Sørensen fungerer godt sammen med Jon Almaas. Det mener Norges fremste «Nytt på nytt»-ekspert. Dette bildet er tatt i forbindelse med innspillingen av TVNorge-programmet «Brille».

«Nytt på nytt»-ekspert godt fornøyd med den nye laglederen.

26.02.15 22:21

Nettavisen kunne denne uken avsløre at det er komiker Pernille Sørensen som skal ta over etter Ingrid Gjessing Linhave i «Nytt på nytt», og torsdag kveld var det klart for første innspilling.

LES OGSÅ: Pernille Sørensen blir ny lagleder i «Nytt på nytt»

Under opptaket kom det fram at Pernille Sørensen og Knut Nærum har en felles interesse for korrekt språk. Det vakte begeistring i studio.

Det var journalist, musiker og forfatter Finn Tokvam som var gjest på Knut Nærums lag. Ved Pernille Sørensen sin side satt journalist og redaktør Harald Stanghelle.

Innspillingen ble startet med en sekvens der Pernille Sørensen ble ønsket velkommen til programmet.

God kjemi

Lokalpolitiker i Lørenskog Stian Løken (24) er venn av programmet og har vært publikummer under flere innspillinger av Norges mest populære TV-program. Han var godt fornøyd da innspillingen var over.

– Dette gikk veldig bra. Pernille Sørensen passer fint i panelet. Hun er rett kvinne på rett plass, forteller han til Nettavisen.

Løken har sett lagledere komme og gå, og er med rette en ekspert på programmet. Politikeren mener komikeren tok innspillingen på rutine.

«NYTT PÅ NYTT»-EKSPERT: Stian Løken har sett mange lagledere komme og og gå i humorprogrammet. Foto: C.F. Wesenberg

– Dette er et godt samkjørt panel, og det er god kjemi i mellom programlederne, fortsetter han.

- Avslappet og offensiv

Med medietunge gjester var det kanskje ikke overraskende at flere av oppgavene under torsdagens innspilling dreide seg om mediekritikk.

– Pernille virket avslappet og offensiv. Hun var ikke synlig nervøs. Et av de morsomste poengene, uten at jeg skal gjengi vitsene som kommer, var Pernille sin oppsummering av striden mellom KrF-leder Knut Arild Hareide og Per Sandberg i Fremskrittspartiet. Dette lo publikum godt av, sier Løken.

– Hvem er din favoritt av de som har kommet og gått?

– Hun er absolutt på høyde med de tidligere laglederne i programmet, sier «Nytt på nytt»-eksperten.

«Nytt på nytt» er en norsk variant av det britiske satireprogrammet «Have I Got News For You».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.