NA24.no

– Ryanair og Norwegian snakker om samarbeid

Sist oppdatert:
– Vi samarbeider mer enn gjerne med alle som flyr til Gatwick, inkludert Ryanair, sier Norwegian-topp til Nettavisen.

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair skal være i samtaler om et langdistanse-samarbeid med IAG, Virgin Atlantic, TAP og Norwegian, ifølge Bloomberg News, som viser til Reuters.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

– Samarbeider gjerne med alle

Det var DN som først omtalte saken i Norge. Norwegian hinter om at samarbeidet med Ryanair kan bli en realitet, men avviser at det er snakk om «partnersamtaler», slik det først ble meldt.

– Det vi har sagt er at vi samarbeider mer enn gjerne med alle som flyr til Gatwick, inkludert Ryanair og Easyjet, om løsningen Gatwick Connect - en transittjeneste, som flere flyselskaper allerede benytter seg av, sier kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nilesen til Nettavisen.

– Mange kunder benytter seg av dette allerede, hvor de flyr inn med for eksempel Ryanair eller Easyjet til Gatwick, og videre til New York, Los Angeles eller Fort Lauderdale med oss.

Norwegian større enn SAS

Nylig la Norwegian frem sterke tall som viste at de passerte SAS som Skandinavias største flyselskap i juli. Det er fasiten etter at selskapene denne uka la fram sine passasjertall for siste måned, meldte det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Norwegian satte passasjerrekord i juli med 2,7 millioner reisende, mens SAS fløy 2,6 millioner passasjerer.

– Hvis ikke SAS øker vekstambisjonene markant, vil Norwegian være det største selskapet i Skandinavia om to til tre år, sa Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank til NTB.

En samarbeidsavtale med transittjeneste fra Gatwick kan gi enda billigere flybilletter.

– Det er et enormt potensial i denne løsningen for flyselskaper som ikke er medlem av en allianse og for passasjerer som ønsker å fly billig. Vi har sagt til alle som flyr til og fra Gatwick at vi gjerne samarbeider mer om dette. Gatwick spiller en sentral rolle i Norwegians internasjonale strategi.

Norwegian: – Vi har store planer

Ifølge Reuters skal toppsjef i Ryanair Michael O'Leary ha uttalt følgende:

- Vi er i aktive samtaler med Aer Lingus her i Dublin, med IAG i Storbritania, og med Tap i Portugal.

For Norwegian, og de andre selskapene Ryanair samtaler med, kan det bety at langdistanse-nettverket kan bli koblet opp mot kortdistanserutene til det irske selskapet.

– Vi har store planer om mange nye ruter fra London, så en videreutvikling av Gatwick Connect som gjør at passasjerer med andre selskap enkelt kan hoppe videre med Norwegian ut i verden er svært attraktivt, avslutter Sandaker-Nilesen til Nettavisen.

Nyansatt salgs- og markedssjef i Ryanair Skandinavia og Baltikum visste ikke om nyheten.

– Dette har jeg ikke kjennskap til. Dette må du ta med kommunikasjonsavdelingen, sier Hans Jørgen Ælnes til Nettavisen.

Lisa Cashin i Ryanairs kommunikasjonsavdeling bekrefter at uttalelsene flyselskapets toppsjef har kommet med til Reuters er korrekte.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere