NA24.no

BEBOERE VANT: Mandag kom avgjørelsen fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om at kommunens småhusplan er ugyldig. Der med kan flere tusen beboere i Oslo juble.
BEBOERE VANT: Mandag kom avgjørelsen fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om at kommunens småhusplan er ugyldig. Der med kan flere tusen beboere i Oslo juble. (Colourbox)

– Skal bli enklere å bygge drømmehuset

Sist oppdatert:
Beboere, utbyggere og arkitekter reagerte med vantro da de så Oslo kommunes detaljstyring. Nå har fylkesmannen satt foten ned.

Småhusplanen ble vedtatt i Oslo kommune i 1997, og har vært revidert flere ganger. Sist i 2013. Planreguleringen omfatter rundt 29.000 eiendommer og utgjør 16 prosent av byggesonen i Oslo, skriver Dagens Næringsliv (betalingsinnhold.

I revideringen i 2013 ble det innført en rekke detaljerte krav om alt fra hvor høyt nye bygg kunne bygges, til hvor stort utearealet hver leilighet skulle ha. Utbyggere og arkitekter reagerte med vantro da de så detaljgraden i bestemmelsene, skriver avisen.

Flere av utbyggerne valgte å klage inn planen til Fylkesmannen.

Utbygger André Falchenberg er hovedklager gjennom advokat Anders Evjenth i Bull & Co. Utbygger Neptune Propierties hyret inn advokat Tarjei Pedersen i Kluge Advokater as for å tale deres sak.

Mandag kom beskjeden om at de har vunnet frem.

– Konsekvensen av Fylkesmannens vedtak er at Oslo kommune i to år har saksbehandlet ut fra et plangrunnlag som nå er kjent ugyldig. Flere hundre vedtak som er gjort i denne perioden, kan være ugyldige, og konsekvensene kan bli store, sier Pedersen til Dagens Næringsliv.

Dermed kan flere tusen beboere enklere bygge og forme sitt drømmehus, mer i tråd med slik de selv vil ha det.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere