*Nettavisen* Økonomi.

-Spareplan ingen bærekraftig strategi

Foto: JOHAN NILSSON

Kritiske forhandlinger mellom fagforeningene og SAS.

SAS-ansatte nekter å gå med på lønnsreduksjon. De krever garantier fra ledelsen om at det ikke vil bli oppsigelser. Samtidig setter de krav til fremtidig drift.

NA24 - din næringslivsavis

-Det er ikke akseptabelt å gå ned i lønn. Hvor står vi da om et halvt år? Vi er bekymret for at arbeidsgiveren vår ikke evner å utvikle seg. Spareplaner er nemlig ingen bærekraftig fremtidsstrategi. SAS er nødt til å se på hvordan vi kan ekspandere og åpne nye ruter. Det er ledelsen ansvar å utvikle nye strategier, sier de ansattes talsmann, Nicolas Fischer, til det danske økonomitidsskriftet Business.dk.

SAS-ledelsen hevder imidlertid kravene umulig kan imøtekommes, og dermed tilspisser forhandlingene seg naturlig nok.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Business.dk hevder SAS må spare opptil 1 milliard svenske kroner, og at det kun er ett sted å hente disse pengene fra om de ansatte setter hælene ned for den foreslåtte lønnsreduksjonen.

-Skal man tro det SAS tidligere har sagt, så vil det gjennomføres oppsigelser på opptil 6 prosent, såfremt partene ikke kommer til enighet, sier Ole Kirchert Christensen, direktør for reisemeglerselskapet Travelbroker Nordic, ifølge tidsskriftet.

Samtidig understreker Christensen at det er veldig vanskelig for ledelsen å etterleve fagforeningenes krav om en offensiv strategi, ettersom markedet for tiden er tungt.

-Inntil videre er man blitt enige om at de ansatte kan komme med innspill til hvordan selskapet skal fungere i fremtiden, antyder han.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.