*Nettavisen* Økonomi.

– Storkapitalisme på sitt verste

SKUFFET: Lefsegrynder John Helge Inderdal anser muligheten for å kjøpe tilbake bakeriet som svært små. Foto: Erlend Malmo (Namdalsavisa)

- En av de svarteste dagene i Liernes historie.

21.05.14 08:35

SØRLI (Namdalsavisa): Tidligere eier John Helge Inderdal beskriver tirsdagens nyheter om nedleggelse av Lierne bakeri som en av de svarteste dagene i Liernes historie.

Inderdal hadde forhåpninger om å kjøpe bakeriet tilbake. Nå tror han sjansen for det er liten.

– Jeg aner ikke hva som vil skje. Men vi tar sikkert en siste prat med Orkla. Men etter dagens beslutning om flytting av virksomheten, anser jeg muligheten for kjøp som lite sannsynlig, sier han til Namdalsavisa.

Inderdal gikk en lang tur i skogen da beskjeden fra Orkla kom.

– Jeg må gå av meg den verste skuffelsen. Dette er storkapitalisme på sitt verste. Et av landets rikeste selskap som rammer grensetraktene hardt med sin strategi. Mannskapet ved Lierne bakeri er de med best kompetanse for å dra denne suksesshistorien videre, sier Inderdal.

– Tror du Lierne-navnet blir beholdt selv etter flyttinga til Stranda?

– Det vil i så fall være en hån mot Lierne-samfunnet. Det blir selvsagt et følelsesmessig synspunkt fra min side, men jeg håper ikke navnet blir med videre, sier han.

At han i sin tid solgte selskapet, virker kanskje rart, siden han nå ønsker å kjøpe det tilbake.

– Angrer du på at du solgte bakeriet?

– Det blir det samme som å spørre: Angrer du på at du giftet deg med kjerringa du ble skilt fra? Det som er gjort, er gjort. Salget ble gjort på et godt grunnlag, med forventning om ny satsing i Rieber. Jeg tror ikke jeg hadde overlevd i all tid heller – det var utfordringer da også. Derfor mener jeg fortsatt at salget var helt korrekt – den gangen, sier han.

I lys av den økonomiske situasjonen i Orkla er han heller ikke overrasket over at selskapet nå vil flytte produksjonen ut av Lierne.

– Ut fra de strategiske føringene som er lagt i konsernet, er jeg ikke det. Målet er å spare 400–500 millioner, blant annet ved å samle produksjonen.

Les mer om saken i Namdalsavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag