NA24.no

-Streik gir store annonsetap

MIO-leder sier en streik er uheldig for avisene.

Mediebyråleder og MIO-styreformann Arne Inge Christophersen mener en eventuell streik til uken er svært uheldig for avisene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Neste uke er det fare for streik blant avisbudene i en rekke norske aviser etter at det ble brudd i forhandlingene mellom LO og NHO. Hvis det blir streik tar transportarbeiderforbundet ut 1200 avisbud, 435 fra Aftenposten alene.

- Kan gi varig endrede vaner
Christophersen frykter konsekvensene for avisene.

- Hvis dette får et større omfang og blir langvarig så er det klart uheldig for avisene. Det gir et konkret inntektstap og erfaringene viser at når annonsørene først har byttet mediekanal i forbindelse med en streik så kommer ikke disse kronene tilbake. Sagt på en annen måte; blir det tre uker med tapte annonseinntekter så klarer ikke avisene å ta igjen dette i løpet av året, sier Christophersen.

Han mener det også kan påskynde endringen av medievanene.

- Det er ikke slik at leserne ikke får med seg nyhetene selv om avisen ikke skulle komme på matten. Erfaringene fra tidligere viser at de søker seg i større grad mot andre medier som radio, tv og internett, sier Christophersen.

Han sier det gir avisene en utfordring i en periode hvor de fleste må jobbe hardt for å holde på opplaget sitt.

Nye medier vinner
Christophersen sier det er de nye mediekanalene som vil ha mest å vinne på om en eventuell streik blir langvarig.

- Mange vil se at de nyhetene de er vant til å få i avis også er mulig å få på nett og i andre medier. Det er klart at man da vurderer det abonnementet man bruker noen tusen kroner på i året. Annonsører som er avhengige av å få sine tilbud ut vil sannsynligvis også prøve nettet i større grad hvis avisene ikke kan levere. Jeg tror mange også vil se at de kan få gode resultater på nettet, også for tilbudsannonsering, sier Christophersen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere