NA24.no

-Takk skal dere ha USA

(AP)
Nå betaler landets største bank milliarder tilbake til skattebetalerne.

Bank of America melder torsdag at de vil betale tilbake skattebetalernes redningspakke på 45 milliarder dollar, tilsvarende 257 milliarder kroner.

- Vi verdsetter den kritiske rollen USAs myndigheter spilte i fjor høst for å hjelpe til å stabilisere finansmarkedene, og vi er fornøyd med å være i stand til å fullt ut betale tilbake investeringen, med renter, kommenterer konsernsjef Kenneth Lewis i en pressemelding.

Fikk aksjer
Gjennom tiltaket «Troubled Asset Relief Program» (TARP) gikk det amerikanske finansdepartementet inn på eiersiden i banken for å styrke kapitalen. De fikk tildelt såkalte preferanseaksjer.

Samlet har Bank of America betalt 2,54 milliarder dollar i utbytte på preferanseaksjene. Tilbakebetalingen vil spare selskapet for 3,6 milliarder dollar årlig i sære utbytter til myndighetene.

- Vi verdsetter den kritiske rollen USAs myndigheter spilte i fjor høst for å hjelpe til å stabilisere finansmarkedene, og vi er fornøyd med å være i stand til fullt ut betale tilbake investeringen, med renter, kommenterer Lewis.

Selger ekvivalenter
For å betale tilbake beløpet skal de hente 18,8 milliarder dollar gjennom å utstede og selge ekvivalenter til vanlige aksjer. I tillegg vil de benytte 26,2 milliarder dollar i overskuddslikviditet. Banken vil også styrke kapitalen ved å selge eiendeler og utstede aksjer til enkelte medarbeidere.

- Som USAs største bank, har vi ansvaret for å gjøre det godt på skattebetalernes investering, og vår historie viser at vi har vært i stand til å fullføre den forpliktelsen, mens vi fortsetter å låne ut, sier Lewis.

Kjernekapital vil ligge på 11 prosent etter tilbakebetalingen og tiltakene for å hente frisk kapital.

- Vi tror at dette er godt nytt, ikke bare for amerikanske skattebetalere og vårt selskap, men for landet er dette en milepæl som indikerer at offentlig politikk har lykkes i å hjelpe får bransje og økonomien til å vise bedring, heter det i uttalelsen fra konsernsjefen i USAs største bank

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere