*Nettavisen* Økonomi.

-Tragisk at det skal ta nesten fire år å få svar

JUBLER: De unge i familien representert ved Rikke Kampenes (foran t.v.) og Janniche Strømnes, Robin Strømnes (bak t.v.) og Aurora Kampenes gleder seg over at det er gitt tillatelse til en ny hytte Foto: Jarl M. Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)

Sarpsborg-familien hadde nesten gitt opp da den nylig fikk tillatelse til å bygge en ny hytte.

Sarpsborg-familien hadde nesten gitt opp da den nylig fikk tillatelse til å bygge en ny hytte mellom Revebukta og Helle i Skjeberg, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er nesten fire år siden byggesøknaden ble sendt. Først i forrige uke fattet Sarpsborg kommune vedtaket som endelig gjør det mulig å gå videre med byggeplanene.

- Er det sant at vi har fått tillatelse? Robin Strømnes ser bort på mamma Heidi Strømnes og vet ikke helt om han skal juble.

Det begynner å gå opp for flere av de yngste i familien, som er femte generasjon på feriestedet at hytteprosjektet lar seg gjennomføre.

Kontaktet lokalavisa

I et forsøk på å få fortgang i den trege saksbehandlingen ble lokalavisa kontaktet.

Vi fikk tilsendt saksdokumentene fra kommunen og gjorde en avtale om å komme ut til hytta helt i vannkanten ved Tosekilen.

I forkant av hyttebesøket ble det tatt en ny henvendelse til saksbehandleren. Det viste seg da at det forelå et vedtak fattet dagen i forveien.

- Det var litt av en gledelig nyhet å få, men sannelig var det på tide, understreker familiens talskvinne, Heidi Strømnes, etter å ha lest vedtaket SA hadde med seg.

Brevet med tillatelsen hadde ennå ikke nådd henne og de fire andre eierne av landstedet. De har ventet og ventet og ha purret flere ganger på sen saksgang.

- I slutten av fjoråret snakket jeg med en av sjefene. Han la seg flat og beklaget det hele. Det manglet noen opplysninger. De ble ettersendt, men hvorfor har ikke vi blitt kontaktet. Søknaden er blitt trenert.

Ja fra Fylkesmannen

Det er over ett år siden miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen kun pekte på at den nye hytta ikke måtte ha en månehøyde på over fem meter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

IDYLL: Hyttetomta ligger perfekt til langs vannet. Foto: Jarl M. Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)

Det står to hytter på eiendommen. Den eldste fra 1930-tallet får nå et tilbygg på 7 kvadratmeter. Den andre som skal rives og bygges opp igjen er fra 1954 er på 39 kvadratmeter.

Bakgrunnen for byggesøknaden i 2010 var at det var lagt opp vann og kloakk gjennom Helle og Grotten vannlag.

- Vi har betalt vår andel på nærmere 200.000 kroner. Samtidig har kommunen krevd oss for kommunale avgifter. Det synes vi er frekt siden vi først nå har fått tillatelse.

- Tragisk at folk må vente så lenge

Tor Egil Brusevold rister oppgitt på hodet over den lange saksbehandlingstiden i Sarpsborg kommune.

- Det er tragisk at det skal ta nesten fire år å få svar på en byggesøknad, nærmest tordner lederen av utvalg for landbruk og teknikk overfor SA.

I forrige uke ble det fattet et administrativt vedtak som gir Sarpsborg-familien de nødvendige tillatelsene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

BYGGETILLATELSE: Heid Strømnes (t.v.), Gun Pedersen og Leif Rune Kampenes viser fram vedtaket som gjør det mulig å rive og bygge opp hytta i bakgrunnen. Foto: Jarl M. Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)


Siden saken ikke har vært innom det politiske utvalget, var heller ikke Brusevold kjent med den lange behandlingstiden før avisen kontaktet ham.

- Det er et hån mot innbyggerne. Vi kan ikke være bekjent med dette, fortsetter utvalgslederen, som lover å forfølge saken.

I løpet av samtalen med Brusevold kommer det fram at han nylig er blitt kontaktet av en huseier som har ventet i over to år i forbindelse med en søknad om et lite tilbygg.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag