NA24.no

– Ulovlig sigarettsalg finansierer terror

Falske merker og falske sigaretter, er big business i Oslos gater, som her i Brugata. For en femtilapp skaffer man seg enkelt en 20-pakning. Og selgerne risikerer nesten ikke straffer. B
Falske merker og falske sigaretter, er big business i Oslos gater, som her i Brugata. For en femtilapp skaffer man seg enkelt en 20-pakning. Og selgerne risikerer nesten ikke straffer. B Foto: Skjermdump: Philip Morris
Sist oppdatert:
Penger fra smuglersigaretter som selges i Norge og andre land, går til terror, viser rapport fra Europol.

Om lag 20 prosent av sigarettene som selges i Norge, selges ikke lovlig fra butikker, ifølge tall som tobakksselskapene årlig lager for å følge med på smuglermarkedet. Nå viser en fersk rapport fra Europol at millioner av dollar fra dette markedet av ulovlige sigaretter går til opprørsgrupper som Taliban, Al-Qaida og andre terrorgrupper, ifølge P4.

Nettavisen har også i flere artikler satt søkelyst på denne problematikken, ved blant annet å avdekke salg av smuglersigaretter midt i Oslo.

Les også:Kioskeier går løs på Nettavisen

Les også:Her blir han tatt på fersken

Les også:Her kjøper han billigsigaretter

Terrorforsker Lars Gule mener det er naivt å tro at en del av pengene fra ulovlige sigaretter i Norge ikke går til terror. Det utelukkes heller ikke av tobakksbransjen selv.

– Norge er svært attraktivt for kriminelle bander, også når det gjelder salg av smuglersigaretter. Prisen på sigaretter er relativt høy i Norge, og fortjenesten blir dermed stor for dem som selger, sier kommunikasjonsdirektør i tobakksselskapet Phillip Morris, Christian Angell. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere