NA24.no

– USA innfører sanksjoner mot Russlandom kort tid

 John Kerry ankommer Kiev.
 John Kerry ankommer Kiev. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)
Samtidig gir de milliardlån til Ukraina.

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA kommer til å innføre sanksjoner mot Russland om kort tid, opplyser en tjenestemann.

Rapportene om sanksjoner kom da USAs utenriksminister John Kerry landet i Kiev tirsdag for samtaler med landets nye ledere.

– Jeg tror at det kommer til å være en bevegelse mot sanksjoner allerede denne uken, og det dreier seg om et helt spekter av sanksjoner, sier en amerikansk tjenestemann.

Bakgrunnen for sanksjonene er at Russland i praksis har tatt kontroll over Krim-halvøya.

Milliardlån

Med seg i bagasjen til Kiev hadde Kerry et tilbud til overgangsregjeringen om 1 milliard dollar i kriselån.

USA og landets samarbeidspartnere vil sikre at Ukraina har tilstrekkelige økonomiske midler til å kunne gjenopprette orden og få fart på den kriserammede økonomien.

USA skal også sende eksperter til Kiev for å hjelpe den ukrainske sentralbanken med landets økonomiske problemer og korrupsjonsbekjempelse.

Innstilt samarbeid

USA støtter Ukrainas nye vestligorienterte myndigheter, i motsetning til Russland, som mener at maktovertakelsen var et grunnlovstridig militærkupp.

USA har innstilt alt militært samarbeid med Russland som følge av at russerne i realiteten har overtatt kontrollen med Krim-halvøya. Russerne selv sier at det er ukrainske selvforsvarsgrupper som har tatt kontroll med militærbaser og offentlige bygninger i regionen sørøst i Ukraina. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere