NA24.no

– Utbyggere bør slutte å banke på dørene


- Folk skal være trygge på at deres hjem og nærområder ikke står i fare for å bli rasert, sier Camilla Wilhelmsen.
- Folk skal være trygge på at deres hjem og nærområder ikke står i fare for å bli rasert, sier Camilla Wilhelmsen. (Estate Nyheter)
Nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, Camilla Wilhelmsen (FrP), synes det er for drøyt at utbyggere banker på dørene til eiere av eneboliger i småhusområder.

– Jeg har selv blitt fortalt at en utbygger kom på døren til en 90 år gammel dame med spørsmål om å kjøpe huset hennes. Da hun sa nei, gikk de videre til barna hennes. Sånn bør ikke utbyggere opptre, sier Camilla Wilhelmsen til Estate Nyheter.

Hun forstår at utbyggere ser muligheter i utviklingsområder, men mener de i slike tilfeller bør nøye seg med å sende brev. Samtidig er hun opptatt av at småhusområdene i Oslo bevares.

Les også: Vil bygge skyskraper på Fornebu

– Jeg er blitt kontaktet av beboere i et lite småhusområde ved Lille Tøyen Hageby. Der møtte en utbygger opp og ville kjøpe hus. Beboerne sa nei, men nå er det kommet en ny utbygger på banen, sier Wilhelmsen til Estate Nyheter.

Hun sjekket nærmere, og fant ut at dette feltet er definert som utviklingsområde. Dette vil hun endre på – både ved Lille Tøyen og i andre småhusområder.

Les også: Saksøkte staten etter at asylavtale gikk fløyten

– Folk skal jo være trygge på at deres hjem og nærområder ikke står i fare for å bli rasert. Det skal ikke være slik at man skal leve i utrygghet, sier hun, blant annet med henvisning til debatten som nå raser i forbindelse med områdereguleringen for Smestad.

– Etter min mening er Smestad ferdig utbygget for lenge siden, sier hun.

Les også: – Ekstrem fortetning på Smestad

På spørsmål om hvor nye boliger skal bygges i Oslo, svarer hun at prognosene for befolkningsveksten er kraftig nedjustert.

– For øvrig er det ikke en menneskerett å bo i Oslo. Vi har et stort land og et stort østland. Det er bedre å tilrettelegge for utbygging, blant annet med ny infrastruktur, rundt Oslo, enn å rasere småhusområder, sier nestlederen i byutviklingskomiteen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere