*Nettavisen* Økonomi.

– Vi driver for dyrt

Foto: (Faksimile DN.no)

DN Nye medier har startet ny kutteprosess.

28.08.09 15:39

DN Nye medier kuttet tre årsverk i fjor, og nå skal de i gang med nye kostnadskutt, skriver Journalisten.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Svein Thore Gran sier til NA24 Propaganda at de venter lavere inntekter i år enn det de klarte i 2008.

– Det er ikke noen særlig tvil om at 2009 vil bli stående som et forferdelig år for de som er avhengige av annonseinntekter. Det er vel ikke noen overraskelse hvis jeg sier at vi forventer at det blir lavere inntekter i år enn det ble i 2008. Det er kommet til et punkt hvor utgiverne forventer gode marginer, også fra nettmediene og da må vi ta grep for å få opp marginene, sier Gran.

DN Nye Medier AS hadde i fjor inntekter på 50 millioner kroner og kostnadene fulgte hakk i hæl med 49,5 millioner kroner. Av dette gikk 30 millioner til å lønne rundt 35 ansatte.

– 35 ansatte og nesten 50 millioner i kostnader, – driver dere dyrt?

– I og med at vi har startet denne prosessen så er vel svaret på det gitt. Dyrt er avhengig av hvordan du ser det. Nesten 50 millioner i kostnader hadde ikke nødvendigvis vært så dyrt hvis vi hadde tro på at nettmarkedet ville fortsette å stige i samme takt som det har gjort noen år, sier Gran.

Han sier de nå er i tenkeboksen for å finne ut hvor de kan kutte.

– Hvor er det mest å hente?

– Det er tre ting som koster når du driver nettavis; lønn, marked og IT/felleskostnader. Jeg kommer ikke til å si noe til annen presse nå om hvor vi ser på kutt før vi har kjørt denne prosessen, sier Gran.

DN Nye Medier har doblet lønnsutgiftene fra 2004 til 2008. I samme periode steg inntektene i selskapet fra 23 millioner kroner til 50 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag