– Vi har aldri sett lignede oppførsel fra en fagforening. Dette er ganske drøyt

OPPGITT OVER PILOTENE: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen (t.h.) her sammen med kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik under en kvartalspresentasjon til Norwegian.

OPPGITT OVER PILOTENE: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen (t.h.) her sammen med kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik under en kvartalspresentasjon til Norwegian. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

– Dette er ikke med på å trygge arbeidsplassene, sier Norwegian.

03.03.15 23:50

Det er krise i Norwegian-leiren på Fornebu utenfor Oslo. Flyselskapet innstiller all innenrikstrafikk i Skandinavia og flyvninger mellom de skandinaviske landene.

Det streikerammede selskapet vet ikke hvor lenge trafikken vil være rammet.

– Dette kan ikke pågå i lang tid, det sier seg selv. Det er klart at når flytrafikken på innenriks blir lammet både i Norge, Sverige og Danmark kan man ikke holde på i mange dager, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Nettavisen.

– Hvor store tap vil dette påføre selskapet?

– Det er for tidlig å si noe om. Nå jobber vi på spreng for å forsøke å redusere skadeomfanget for passasjerene, sier talsmannen i flyselskapet.

– Hva skal til for å få løst denne konflikten?

– Det som skal til er at fagforeningene er villig til å gå i dialog med selskapets ledelse. Det har selskapets ledelse forsøkt på flere ganger siden lørdag, men det har man ikke lykkes med, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian permitterer også 800 kabinansatte onsdag morgen dersom det ikke blir en løsning på streiken med pilotene.

– Selskapets ledelse har prøvd å finne løsning på konflikten før den ble skalert. Det har vi ikke klart fordi fagforeningene ikke ønsker på å snakke med ledelsen. Vi beklager på det sterkeste at våre passasjerer bli påvirket av streiken. Dette er vi veldig lei oss for, sier informasjonssjefen.

Han forteller at selskapet har sendt ut SMS til alle passasjerene som er berørt, og at det er opprettet en egen informasjonstelefon som kan passasjerene.

– Vi ber alle følge med på nettsidene våre. Der vil man finne oppdatert informasjon om alle enkeltflyginger. Jeg skulle ønske at vi kunne si at alle passasjerene kommer fram dit de skal, men når ikke pilotene kommer på jobb er det vanskelig å få til, sier han.

– Vi aldri sett lignede oppførsel fra en fagforening. Dette er ganske drøyt. Dette handler ikke om å flagge ut, sier Sandaker-Nielsen.

– Vurderer dere nå å flagge ut?

– Om vi vurderer å flagge ut ... Hva legger du i å flagge ut? Den oppførselen som pilotene nå viser er ikke akkurat med å styrke konsernet for framtiden. Dette er heller ikke med på å trygge arbeidsplassene som alle vi i Norwegian er glad i, sier informasjonssjefen.

– Hva sier Bjørn Kjos om situasjonen akkurat nå?

– Jeg tror han synes dette er veldig leit, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.