NA24.no

I STRID MED NABOEN: Jon Gelius har stevnet naboen for retten.
I STRID MED NABOEN: Jon Gelius har stevnet naboen for retten. Foto: Tommy H.S. Brakstad

– Vi opplevde et umenneskelig press

Sist oppdatert:
NRK-kjendis Jon Gelius i bitter nabofeide i Oslo tingrett.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Onsdag fortsatte nabofeiden mellom NRK-kjendis Jon Gelius og Sølvguttene-dirigent Fredrik Otterstad i Oslo tingrett.

Gelius krangler med naboen om hvor grensen på eiendommen skal gå.

– Vi har gjentatte ganger å prøve å finne en løsning, senest i går kveld. Vi har rukket ut en hånd, og vi skal tross alt være naboer i fortsettelsen. Vi hadde håpet å unngå at denne saken skulle belaste rettssystemet, sa Jon Gelius under fortsettelsen av sin partsforklaring onsdag.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

Gelius fryktet i retten at tilbygget hans kan bli berørt av en eventuell deling av tomten. Han viste til krav fra Plan- og bygningsetaten.

- Umenneskelig press

Advokat Irene Lundeker, som representerer Otterstad, ville ha svar på hvorfor Gelius ville plante en hekk der han mente grensen skulle gå.

– Vi var villige til å utsette plantingen av hekken ett år for å finne en løsning, for å komme i en dialog med naboen, sa Gelius.

Lundeker ville også ha svar på om Gelius opplevde et press fra naboen om at de truet å gå til media.

– Vi opplevde et umenneskelig press. Vi bodde i USA og synes det var forferdelig å ha denne rettssprossen hengende over oss, sa han.

Da dommeren ville ha svar på hvorfor han nå hadde gått til sak da han følte det var et umenneskelig press i 2012, svarte Gelius følgende:

– Vi har levd under et press i tre år og så ingen annen utvei.

Synes delingen var rar

Under Otterstads partsforklaring ville advokat Irene Lundeker ha svar på hvordan feiden med NRK-kjendisen hadde utviklet seg.

Otterstad hevdet Gelius skal ha sagt: «Jeg og min kone har bestemt oss: Vi kommer aldri til gi oss».

(Saken fortsetter under bildet.)

I TRØBBEL MED NABOEN: Fredrik Otterstad og konen Ingrid Lohne har ikke lagt skjul på at naboskapet med NRK-kjendis Jon Gelius har vært krevende.

På spørsmål om den delingen av tomten svarte Otterstad følgende.

– Vi fant denne delingen rar ettersom vi fra våre vinduer vil se inn i hagen til Gelius, sa Otterstad.

– Hva har du følt om denne prosessen?

– Den har vært veldig krevende. Jeg føler at all korrespondanse med Gelius har vært foranlediget av nye påstander fra ham, sa Otterstad.

Pågått siden 1997

Gelius har siden 1997 prøvd å komme en til en løsning på deling av den felles tomten, men kom aldri i mål ettersom den tidligere eieren falt fra.

PÅ KOLLISJONSKURS: Jon Gelius på «besøk» hos naboen under rettsbefaringen tirsdag. Inngangsdøren til de to naboene er i samme vindfang.

Fredrik Otterstad kjøpte dødsboet av arvingene i mars 2012, og da fortsatte altså uenigheten om delingen av eiendommen.

Det er satt av to dager til nabofeiden som Nettavisen omtalte allerede i februar. Det er delingen av den felles eiendommen som er kjernen i konflikten, og striden står altså om hvor grensen skal gå ved oppløsning av sameiet. Gelius ønsker å skille ut og kjøpe sin del.

Det hører med til historien at huset ligger skjevt fordelt på tomten, ettersom det en gang var planer å om å bygge en hovedfartsåre i veien ved huset.

Saken oppdateres. Trykk F5 for siste versjon.

SKRÅDELING: Jon Gelius vil trekke en skrå linje over den felles eiendommen, se stiplet bånd på bildet. Seksjonen bakerst i bildet tilhører Gelius.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere