NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

1 av 3 skal vekk i Posten

Sist oppdatert:
Posten skal spare millionbeløp og vil kvitte seg med 1 av 3 årsverk i administrasjonen.

Posten skal restrukturere administrative stillinger og kutter dermed kostnader knyttet til stabs- og støttefunksjoner i konsernet.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder selskapet i en pressemelding onsdag.

- Målsettingen å redusere kostnader knyttet til administrative funksjoner med i størrelsesorden 300 - 400 millioner kroner, og antallet stillinger med inntil 450 årsverk. Samlet er det 1500 stillinger i stabs- og støttestillinger i Posten Norge AS, skriver selskapet i meldingen.

Dermed ligger det an til at en av tre administrativt ansatte må forlate sine stillinger i 2009.

Spinnaker sparer milliarder
Kuttene er en del av kostnadsprogrammet Spinnaker. Dette programmet skal øke effektiviteten til Posten med 2,3 milliarder kroner innen 2012.

Tiltakene i Spinnaker spenner fra effektivisering av administrative funksjoner, optimalisering av innkjøpsrutiner, omlegging til Post i Butikk (som er igangsatt), salg av postterminaler, bygging av ny sorteringsterminal for Østlandet, endring av produksjonsrutiner og reorganisering av prosesser iht. nytt produktivitetssystem.

- Utfordringene innenfor den tradisjonelle postvirksomheten er hovedforklaringen til at Posten må kutte kostnader og effektivisere virksomheten, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Tiltakene som iverksettes i administrative funksjoner innebærer blant annet nye og mer effektive arbeidsrutiner, reduksjon i overlappende stillinger. Samtidig reduseres konsulentbruk, reiser og øvrige kostnader kraftig.

Samtaler med foreningene
Informasjonsdirektør Kjell S. Rakkenes i Posten sier til NA24 at det ennå ikke er klart hvor mange ansatte som må gå, men påpeker at dette er «helt nødvendige kutt».

- Administrasjonen har vokst kraftig gjennom oppkjøp de siste årene, og vi har et behov for å effektivisere virksomheten vår, sier Rakkenes.

- Kuttene vil bli diskutert med fagforeningene og diskusjonene avsluttes over nyttår. De første nedbemanningene vil starte i første kvartal 2009.

Færre brev
Det er fallende brevvolumer og økt konkurranse som skaper behovet for innsparinger. I tillegg skal posttjenestene liberaliseres, og dette er også et trekk for å effektivisere og strømlinjeforme Posten før selskapet møter større konkurranse.

- Finanskrisen vil føre til redusert etterspørsel etter varetransport. Samtidig vil dårlige økonomiske utsikter forsterke behovet for å iverksette kostnadsreduserende tiltak, sier Mejdell.

Tiltakene som iverksettes i administrative funksjoner innebærer blant annet nye og mer effektive arbeidsrutiner, reduksjon i overlappende stillinger. Samtidig reduseres konsulentbruk, reiser og øvrige kostnader kraftig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere