I en uttalelse onsdag kunngjorde selskapet også en omfattende omstrukturering. Fuji Xerox skal fusjoneres med den amerikanske giganten Xerox og dermed, ifølge selskapet, bli verdens største «dokumentløsningsselskap» målt ut ifra salgsinntekter.

De 10.000 jobbene skal kuttes både «innenlands og utenlands» som en del av en omfattende pakke som til sammen skal spare selskapet 3,5 milliarder kroner i kostnader.

Fujifilm ble grunnlagt i 1934, og er mest kjent for fotovirksomheten sin. De siste årene har de imidlertid også ekspandert ut i kosmetikk- og medisinbransjen.

Datterselskapet Fuji Xerox produserer hovedsakelig printere og kopimaskiner til kontorer i Asia og Oseania, og har drøyt 46.000 ansatte verden over.

–Det er ventet at denne fusjonen vil skape en rekke synergieffekter, heter det i uttalelsen fra Fujifilm, der det påpekes at amerikanske Xerox utfyller med markedsandeler i Europa og USA.

Omstruktureringen ventes å redusere Fujifilms inntekter med 3,9 millioner kroner i år, men ventes samtidig å øke nettooverskuddet med i overkant av en million kroner, ifølge selskapets egne prognoser.

(©NTB)