NA24.no

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

100 partilag brøt lov om pengestøtte

Sist oppdatert:
Mer enn hundre norske partilag mister pengestøtte etter å a brutt tildelingsreglene.

Partilovnemnda har vedtatt å tilbakeholde partistøtte til 100 partilag for neste år for brudd på partiloven om å melde fra om inntekter. Det skriver Aftenposten mandag ifølge NTB.

De 100 partilagene som mister statsstøtten for 2013, har ikke meldt fra om hvilke inntekter de hadde i 2011. Hardest rammet er AUF Nord-Trøndelag, som i 2011 fikk 190.000 kroner i partistøtte. For 2013 får ikke dette partilaget penger i det hele tatt, skriver Aftenposten.

– Dette er ganske mye penger for oss. Når vi mister så mye penger, så gjør det arbeidet vanskeligere, sier generalsekretær Marianne Wilhelmsen i AUF.

25 partilag i Venstre mister støtte. Deretter følger Senterpartiet (12), Arbeiderpartiet (10), Sosialistisk Venstreparti (10), Rødt (10), Høyre (7) og Kristelig Folkeparti (6). Fremskrittspartiet er det eneste av de største partiene som ikke får tilbakeholdt støtte. Videre er 20 partilag fra Demokratene, Kystpartiet, Miljøpartiet, Norges Kommunistiske Parti, Pensjonistpartiet og Samefolkets parti på listen.

Partiloven i Norge pålegger partiene å rapportere inn sine inntekter hvert år, både når det gjelder offentlig støtte, inntekter fra egen virksomhet og bidrag fra privatpersoner. Fire av fem partiorganisasjoner i Norge har mindre enn 10.000 kroner i inntekt. Da slipper de å rapportere dette inn så lenge de avlegger erklæring. Mange av de 100 partilagene har ikke levert en slik erklæring. (NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere