10.000 støtter henne på Facebook

DERFOR TRAKK EIDSVIK SEG: «Eg opplev no i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har gripe inn i prosessen lokalt før mi innstilling til styret er klar. Dette tolkar eg dithen at Helse Midt-Norge ikkje har tillit til dømekrafta mi knytt til innspurten av dette krevjande arbeidet, og det gjer at eg no vel å gå av som administrerande direktør.»

DERFOR TRAKK EIDSVIK SEG: «Eg opplev no i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har gripe inn i prosessen lokalt før mi innstilling til styret er klar. Dette tolkar eg dithen at Helse Midt-Norge ikkje har tillit til dømekrafta mi knytt til innspurten av dette krevjande arbeidet, og det gjer at eg no vel å gå av som administrerande direktør.» Foto: Flickr/Helse Møre og Romsdal

Eks-direktør har en stor fan-klubb.

17.12.14 23:08

Denne uken avgjøres den betente sykehusstriden på Nordvestlandet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) ser ikke til å bøye av trass i massive protester og lokal partiuro - i håp om å utsette tomtevalget: Nytt sykehus i Molde eller Kristiansund.

- Klokt å ta en avgjørelse nå

Før Høie kommer med sin avgjørelse fredag, står avgjørende møter for tur:


– Denne saken har vært utsatt veldig mange ganger. Jeg tror det er klokt å få tatt en avgjørelse nå. Så sant styrene i de to helseforetakene behandler saken, så er det min intensjon å trekke en endelig konklusjon på fredag, fastholder Høie.

10.496 støtter henne

Tidligere direktør ved Helse Møre og Romsdal, Astrid J. Eidsvik, gikk på dagen 4. desember fordi hun følte Helse Midt-Norge ikke hadde nok tillit til hennes dømmekraft.

Les redegjørelsen:Astrid Eidsvik trekker seg som direktør for Helse Møre og Romsdal.

Nå får hun massiv støtte på Facebook.

Ved 23-tiden mandag har gruppen «Vi som vil ha Astrid J. Eidsvik tilbake i syhehus-saken» 10.496 medlemmer.

MASSIV STØTTE: Denne FB-gruppen til støtte for den avgåtte direktøren vokser stadig.


Les Nettavisen mener: Bør utsette milliardvalg etter skitten maktkamp

Til Erna Solberg

På denne siden skriver Wigdis Wollan til statsminister Erna Solberg at de har sendt en bekymringsmelding til Riksrevisjonen, hvor det blant annet står at:

«Vi er mange skattebetalere i Møre og Romsdal som reagerer sterkt på det vi nå er vitne til av saksbehandling i saken om plassering av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Vi som har levd med denne saken i mange år, har sett det meste. Hemmelige styremøter dagen før de offisielle styremøtene, vedtak gjort i strid med helseministerens bestilling som derfor måtte oppheves, og en tidligere styreleder som egenhendig rev ned de ansattes plakater da de forsøkte å protestere mot det de opplevde som skinnprosesser, der resultatet var bestemt på forhånd. Vi har hatt folketog med 10.000 deltakere i protest mot det Helse Nordmøre og Romsdal tidligere har foretatt seg i denne saken.»

Får ros

Ifølge denne FB-siden, gis Eidsvig ros for å ha skapt ro i rekkene:

«Men etter at Helse Nordmøre og Romsdal ble slått sammen med Helse Sunnmøre, og fikk ny administrerende direktør ved navn Astrid Eidsvik, har det mot alle odds endelig blitt ro i saken. Eidsvik har kjørt en åpen og redelig prosess der alle har følt at de har fått komme til orde, og har gjenopprettet tillit til at tomtevalget skulle skje ut fra en faglig vurdering med pasientens beste i fokus.

Helt på slutten av prosessen har imidlertid Helse Midt-Norge klart å rive ned all den tillit til prosessen som Eidsvik og Helse Møre og Romsdal møysommelig har bygd opp fra bunnen av. Først med et hemmelig, felles styremøte for de to styrene som skal fatte beslutning i saken. Her ble pressen kastet på gangen.»

Det kom som et sjokk at Eidsvig trakk seg, med klar melding:

«Deretter opplever vi det største sjokket: At administrerende direktør Astrid Eidsvik går på dagen, bare seks dager før hun skulle ha lagt frem sin innstilling til tomteplassering. Grunnen hun oppgir i en kort pressemelding er at Helse Midt har blandet seg inn i prosessen lokalt før hun har fått konkludert, og at hun derfor ikke føler at Helse Midt har tillit til henne.

Samtidig kommer det frem at tillitsvalgt Bernd Müller i Molde tidligere i høst sto i spissen for å få byttet ut daværende administrerende direktør Trond Andersen.»

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.