NA24.no

102 kroner for en halvliter

Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nå er sommervarmen rett rundt hjørnet. Ølprisene er også på vei opp.

Værvarselet for fridagen 1. mai gir ikke all verden av håp om sommertemperaturer. I hovedstaden blir det omtrent som tirsdagen, med 8 grader og halvskyet vær - mens på Vestlandet vil regnet hølje ned.

Men til helga kommer det et væromslag som tyder på at sommeren faktisk nærmer seg. På lørdag vil temperaturen komme opp i 14 grader, og meteorologisk institutt påtar seg risikoen med å varsle hele 18 grader på onsdag.

Også på Vestlandet og Midt-Norge vil man se temperaturer opp mot 15 grader til neste uke, uten at det faller regn fra himmelen.

De i Nord-Norge vil også oppleve økte temperaturer, men her er det ennå noe tid til temperaturene blir gode.

Sjekk været der du bor!

Fint vært = utepils

Og er det noe vi nordmenn liker å gjøre når sola begynner å varme, er det å sette seg ut med en iskald pils. Og ting tyder ikke på at utepilsen blir billigere i år en tidligere.

Osloby har tatt en liten prisundersøkelse på pils i hovedstaden. Den populære uteserveringen Lekter'n på Aker Brygger har tradisjonelt sett vært et av de dyreste stedene i byen, hvor det koster 95 kroner for en halvliter Ringnes. Men nå har de nye utestedene på eksklusive Tjuvholmen tatt over pristoppen.

To av utestedene her tar 99 kroner for en halvliter, riktignok omregnet til halvliterpris for en flaske på 0,33 liter.

- Husleien er høy

Utestedet MeatMarket forklarer prisen med at de kun selger importøl.

- Dette ølet er mye dyrere i innkjøp enn vanlig norsk fatøl. Det elementet gjør at våre priser ligger høyere omregnet til 0,5 liter. Her ute på Tjuvholmen er også husleien veldig høy. Vi må ta høye priser for å gå rundt økonomisk, forteller daglig leder Carl Fredrik Solberg på MeatMarket til Osloby.

Helene Skjenneberg er presseansvarlig for selskapene som står bak flere av utestedene på Aker Brygge, blant annet Lekter'n og DS Louise.

- Kundene har et valg, det er ingen som tvinger folk til å ta pilsen på Lekter'n. Jeg tror folk er villig til å betale for å sitte nettopp her. Det handler om mer enn å bare nyte et glass øl. Beliggenheten ved fjorden og atmosfæren på Aker Brygge er med på å gi et prisskille folk er villig til å betale for, mener Skjenneberg.

Norges dyreste?

Prisene er likevel ikke like høye som ølen på Vinger Hotel, som er Kongsvingers eneste hotell. Her koster 0,4 liter øl 82 kroner - noe som gir en halvliterpris på 102,5 kroner.

- Vi skal ikke være billigst. Sammenligner du oss med andre er vi rimelig på vin, og vi er rimelig på mat. Men vi er ingen pub, sa daglig leder på Vinger Hotell, Arnt Mikalsen, til Glåmdalen tidligere i år.

Les også: Selger han Norges dyreste øl?

Vet du om en enda dyrere pils - eller et skjult drikkehull med hyggelige priser?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere