NA24.no

11 tonn kylling, 6 tonn bacon og 8 tonn kjøttdeig

(Nettavisen)
Det er noe av det svenskene forventer å selge i dag.

(RB.no): I går sto polkøen ut døra på shoppingsenteret i Charlottenberg.

I dag er det ventet like mye, om ikke flere handleglade nordmenn.

Mens det i Strømstad har blitt et fyllekalas for mange og butikker har valgt å stenge dørene for å slippe fulle nordmenn, så er det høytid for butikkene rett over grensa for Romerike.

Tonnevis med kjøtt

Sentersjef Monica Nyland forventer minst 17.000 besøkende hver eneste dag i påsken.

På en av de største matbutikkene i ved senteret har de fylt opp hyllene med varer.

Tommy Johanson ved Maximat kan fortelle at de forventer å selge tonnevis med mat.

– Skulle man legge alle baconskivene vi selger på rad etter hverandre vill det blitt 69 kilometer langt, sier han.

Dette forventer de å selge:

  • 11 tonn kyllingfilet.
  • 6 tonn trepakning med bacon.
  • 8 tonn kjøttdeig.
  • 4.500 brett med brus.
  • 36.000 ruller med dopapir.

Ifølge Johanson vil brusbrettene utgjøre et 13 kilometer høyt tårn dersom de hadde blitt plassert oppå hverandre.

Tollvesenet: – Ikke føl deg trygg

Tollvesenet legger ikke skjul på at det hovedsaklig er storsmuglerne de jakter etter, men de påpeker at det likevel ikke er tillatt å ta med mer over grensen en den tillatte kvota.

Og at de følger med også på harryhandleren.

Det er tollregionen Øst-Norge som har ansvaret for tollkontrollen langs svenskegrensen, men tollregion Oslo og Akershus bistår også i arbeidet.

Ifølge kontorsjef Paul Johan Ask ved tollregionen Oslo og Akershun prioriterer de å følge opp profesjonelle som driver med organisert smugling.

– Den vanlige harryhandleren skal likevel ikke føle seg trygg. Blir han stoppet, så beslaglegges alt over kvoten og det bøtelegges, sier Ask.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere