NA24.no

Hyller staten

Sist oppdatert:
De ansatte i Aker Kværner gir Røkke, Jens og svenskene tommelen opp.

- Det å ha en usikkerhet rundt eiersituasjonen er aldri positivt, sier konserntillitsvalgt Atle Teigland i Aker Kværner til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han kan ikke få fullrost næringsminister Dag Terje Andersen nok for å ha fått til løsningen som ble presentert i morges.

LES MER: Røkkes statsfinte

- Handlekraft
- Han har vist handlekraft. Vi har fra første møte med ham og andre regjeringsmedlemmer fått en skikkelig god håndtering.

Teigland sier at det viktigste for de ansatte har vært å stabilisere eiersituasjonen for å holde selskapet i Norge og utvikle norske arbeidsplasser.

LO-klubben i Aker Kværner skriver i en pressemelding at de ser positivt på at den svenske Wallenberg-familien går inn på eiersiden.

- Dette er gode nyheter for de ansatte i Aker Kværner-konsernet å ta med seg når sommerferien er like om hjørnet, skriver de i pressemeldingen.

- Sikrer arbeidsplasser
- Dette er stort sett sentralt, og har liten innvirkning. Men jeg synes det er veldig positivt med langsiktig eierskap. Dette sikrer en trygghet i arbeidsplasser og i selskapet, mener Kjell Olav Håland, ansattrepresentant i Aker Kværner MH i Kristiansand.

Boreteknologileverandøren ved Korsvikfjorden i Kristiansand har rundt ni milliarder kroner i ordrereserve.

- Men dette vil ikke ha mye å si for driften her nede, tror Håland.

- Har det vært usikkerhet blant de ansatte?

- Vi har lest avisene at det har vært forskjellige interessenter. Vi har ikke vært usikre, for vi vet hva vi er flinke til, og at det er mange som har vært interessert i oss. Jeg synes det er spennende med den nye løsningen, sier Håland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere