NA24.no

(AP/Santa Clara County Department of Environmental Health/Scanpix)

12 år i fengsel for finger i chili

Sist oppdatert:
Et par som forsøkte å kreve penger fra hurtigmatkjeden Wendy's etter å ha puttet en avkuttet finger i maten, er dømt til lange fengselsstraffer.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Det vakte voldsom oppmerksomhet i fjor vår da en kvinne angivelig fant en avkuttet finger i en munnfull chili hun spiste på hurtigmatrestauranten Wendy's i California.

Saken ga naturlig nok voldsomt negativ PR for Wendy's.

Senere viste det seg at det hele var en bløff. Kvinnen og hennes ektemann hadde puttet en avkuttet finger fra en anleggsarbeider i maten for å kreve penger fra Wendy's.

Nå er de to, Jaime Placencia (44) og Anna Ayala (40), dømt til fengsel i henholdsvis 12 år og fire måneder, og åtte års fengsel.

Fingeren var kjøpt fra Brian Paul Rossiter, en kollega av Placencia, som hadde fått den kuttet av i en arbeidsulykke.

Paret er også dømt til å betale 21,2 millioner dollar i erstatning til Wendy's, samt mindre beløp til eieren av den lokale restauranten og ansatte.

De to har sagt seg skyldige og ba i retten om unnskyldning.

Anna Ayala stod i sin tid frem på TV med sin historie, og beskrev i levende ordelag hvordan hun fant fingeren og at hun skjønte hva det var da hun så at den hadde en negl.

Wendy's lovet en belønning på 100.000 dollar for informasjon som kunne forklare hva som hadde skjedd. Da tok sjefen for anleggsfirmaet hvor Placencia og Rossiter jobbet, kontakt, og DNA bekreftet at fingeren kom fra Rossiter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere