NA24.no

Folk står i kø for å kjøpe abonnement av Ooredoo, selskapet Telenor er deleier av i Myanmar.
Folk står i kø for å kjøpe abonnement av Ooredoo, selskapet Telenor er deleier av i Myanmar. Foto: Soe Than Win (Afp)

12-åringer gjorde farlig byggearbeid for Telenor

Sist oppdatert:
En rekke saker med barnearbeid avdekket.

I Telenors egen rapport kommer det frem at etableringen av mobiloperasjoner i Myanmar ikke bare er enkelt. Selskapet Ooredoo åpnet for kunder tidligere denne måneden.

I en rapport først omtalt i Financial Times kommer det frem at de har oppdaget fem tilfeller der personer i 12-14-årsalderen har jobbet med det som omtales som potensielt farlige bygningsarbeider i forbindelse med bygging av basestasjoener og master.

I tillegg har en funnet 19 tilfeller av personer i alderen 15-18 år som jobber med det samme.

- Barnearbeid er et stort problem i Myanmar. På tross av dette, har vi gått inn i landet med de samme standardene og kravene som vi har i alle andre land som vi opererer i, sier Telenors landssjef Petter Furberg til avisen.

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, opplever at det ikke bare er enkelt å starte opp i nye land.

Telenor sier de avdekket barnearbeidet etter at gjennomførte over 700 uanmeldte inspeksjoner hos underleverandører som bygger basestasjonene, og at de skal ha gitt opplæring til over 2700 ansatte.

Ifølge rapporten skal en ha avdekket at to 12-åringer og en 13-åring gjennomførte utgravingsarbeider på en byggeplass.

Telenor melder at de under 15 år har blitt fjernet fra arbeidsplassene, mens noen i alderen 15-18 år har fått andre arbeidsoppgaver.

Selv om barnearbeid er sosialt akseptert i landet, har Telenors underleverandører signert på at ingen under 15 år skal ansettes, og at ingen under 18 skal jobbe på byggeplasser for basestasjonene.

Telenor er ett av to selskaper som bygger opp Myanmars første landsdekkende mobilnett. Etableringen har vært til dels svært omstridt på grunn av landets svært utbredte korrupsjonskultur.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere