NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Ansatte ved det nye Aibel-bygget på Kokstad fikk onsdag vite at 70 medarbeidere må forlate kontoret.
Ansatte ved det nye Aibel-bygget på Kokstad fikk onsdag vite at 70 medarbeidere må forlate kontoret. Foto: Anders Kjølen/BA

120 må gå i Oljeserviceselskap

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet sier opp 70 i Bergen og inntil 50 i Kristiansund. – Bare trist og negativt, sier Aibel-direktør Bjørg Sandal.

(VEST24.NO): Bedriftene i oljebransjen begynner virkelig å kjenne på den lave oljeprisen som har vedvart siden i fjor høst.

Tirsdag ble det meldt at oljekonferansen i Stavanger, ONS Norway, er avlyst.

Dagen etter melder Aibel om nye, store kutt.

Snart over 700 borte på kort tid

– Vi har hatt et allmøte i Bergen i dag der det er orientert om at det blir foretatt en personellreduksjon på cirka 70 på Bergenskontoret, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel til Vest24.

Et tilsvarende allmøte har funnet sted i Kristiansund, hvor selskapet skal i gang med personellreduksjon på mellom 45-50 medarbeidere, opplyser hun.

– Begrunnelsen er, som det har vært tidligere, redusert volum og arbeidsoppdrag i bransjen. Vi har rett og slett ikke jobb til alle våre medarbeidere, sier Sandal.

Tidligere har Aibel redusert staben med i overkant av 600 medarbeidere. Cirka 100 av disse har jobbet internasjonalt, resten i Norge.

– Veldig tungt

Før de nye kuttrundene jobber det rundt 4300 i Aibel i Norge, og rundt 600 i Bergen og 120 i Kristiansund.

Nå ser oljeservicebedriften seg tvunget til å redusere ytterligere, forteller Sandal.

– Klart det er veldig tungt på slike dager. Å få et slikt budskap er bare trist og negativt. Begge disse kontorene står foran en tung periode, sier hun.

– Hvorfor ble akkurat disse kontorene rammet i denne omgang?

– Det har med oppdragsmengde og volum. I Bergen var det mye vedlikeholds- og modifikasjonsoppdrag og innen dette segmentet sliter de fleste i samme bransje, svarer Sandal.

Dette kommer som en kalddusj i etterkant at Aibel fikk konrakt for prosjektering av dekket på gigantplattformen Johan Sverdrup.

– Det er klart at vi nettop har begynt på Sverdrup-prosjektet i Asker, og det blir lyst ut stillinger der, men ellers er bildet likt på de andre kontorene våre, sier Sandal.

Les flere saker fra Vest24 her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere