NA24.no

Ansatte ved det nye Aibel-bygget på Kokstad fikk onsdag vite at 70 medarbeidere må forlate kontoret.
Ansatte ved det nye Aibel-bygget på Kokstad fikk onsdag vite at 70 medarbeidere må forlate kontoret. Foto: Anders Kjølen/BA

120 må gå i Oljeserviceselskap

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet sier opp 70 i Bergen og inntil 50 i Kristiansund. – Bare trist og negativt, sier Aibel-direktør Bjørg Sandal.

(VEST24.NO): Bedriftene i oljebransjen begynner virkelig å kjenne på den lave oljeprisen som har vedvart siden i fjor høst.

Tirsdag ble det meldt at oljekonferansen i Stavanger, ONS Norway, er avlyst.

Dagen etter melder Aibel om nye, store kutt.

Snart over 700 borte på kort tid

– Vi har hatt et allmøte i Bergen i dag der det er orientert om at det blir foretatt en personellreduksjon på cirka 70 på Bergenskontoret, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel til Vest24.

Et tilsvarende allmøte har funnet sted i Kristiansund, hvor selskapet skal i gang med personellreduksjon på mellom 45-50 medarbeidere, opplyser hun.

– Begrunnelsen er, som det har vært tidligere, redusert volum og arbeidsoppdrag i bransjen. Vi har rett og slett ikke jobb til alle våre medarbeidere, sier Sandal.

Tidligere har Aibel redusert staben med i overkant av 600 medarbeidere. Cirka 100 av disse har jobbet internasjonalt, resten i Norge.

– Veldig tungt

Før de nye kuttrundene jobber det rundt 4300 i Aibel i Norge, og rundt 600 i Bergen og 120 i Kristiansund.

Nå ser oljeservicebedriften seg tvunget til å redusere ytterligere, forteller Sandal.

– Klart det er veldig tungt på slike dager. Å få et slikt budskap er bare trist og negativt. Begge disse kontorene står foran en tung periode, sier hun.

– Hvorfor ble akkurat disse kontorene rammet i denne omgang?

– Det har med oppdragsmengde og volum. I Bergen var det mye vedlikeholds- og modifikasjonsoppdrag og innen dette segmentet sliter de fleste i samme bransje, svarer Sandal.

Dette kommer som en kalddusj i etterkant at Aibel fikk konrakt for prosjektering av dekket på gigantplattformen Johan Sverdrup.

– Det er klart at vi nettop har begynt på Sverdrup-prosjektet i Asker, og det blir lyst ut stillinger der, men ellers er bildet likt på de andre kontorene våre, sier Sandal.

Les flere saker fra Vest24 her.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere