NA24.no

128 mill. strømmet inn

Sist oppdatert:
Akershus Energi tjente fett på høye strømpriser.

Les NA24 på mobil

Akershus Energi fikk 381 millioner kroner i driftsinntekter i første halvår 2006, mot 270 millioner kroner samme periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet økte driftsresultatet sitt med 65 prosent opp til 254 millioner kroner.

Konsernets resultat før skatt for første halvår endte på 241 millioner kroner, en økning på 104 millioner kroner, eller 76 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Akershus Energi fikk et resultat på 128 millioner kroner etter skatt etter første halvår 2006. Dette er en økning på 52 millioner kroner, eller 68 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- Dette er det beste resultatet konsernet har hatt de siste årene, sier styreleder Per Olav Lauvstad i en melding torsdag.

Fjorårets halvårsresultat etter skatt lød på 76 millioner kroner. Den store forbedringen skyldes primært høyere kraftpriser enn for fjoråret. Aktiv krafthandel, effektiv drift av kraftstasjoner og god kostnadsstyring bidro også til det gode resultat for konsernet første halvår 2006.

Akershus Energi har en gjennomsnittlig årsproduksjon av elektrisk kraft på ca. 2,3 TWh. Konsernet har en uttalt målsetning om å øke sitt produksjonsvolum. Konsernet har i løpet av de siste årene kjøpt kraftverk i Haldensvassdraget og Skiensvassdraget. I tillegg deltar konsernet i utbyggingen av Øvre Otta.

- Vi arbeider også med å øke engasjementet innen alternativ energi og spesielt fjernvarme i Akerhus. Her har vi allerede startet utbygging av et flisfyrt fjernvarmeanlegg i Lørenskog gjennom datterselskapet Bio Varme Akershus AS. Dette selskapet som blir også et viktig redskap for videre satsing på fjernvarme i Akershus, sier Lauvstad.

Akershus Energi AS er morselskap i Akershus Energi Konsernet. Samtlige aksjer eies av Akershus fylkeskommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere