SVERIGE (Nettavisen): Nordmenn la igjen 3,5 milliarder kroner på dagsturer til utlandet 2. kvartal i 2016, viser tall fra SSB.

Det er i Sverige mange av disse kronene ender opp, fordi nordmenn elsker å hamstre billige matvarer.

For å finne ut av hvilke matvarer du sparer mest på å handle i Sverige, reiste Nettavisen til shoppingdestinasjon nummer én blant de ivrigste svenskehandlerne - Nordby shoppingsenter i Strömstad kommune.

Les også: Her er ekspertenes grensehandelfavoritter

Vi sammenlignet priser og snakket med ekspertene selv, nordmenn på Sverige-tur, om hva de mener du alltid må kjøpe med deg:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Spar opptil 75 prosent

I vår pristest har vi tatt utgangspunkt i matvareprisene på Rema 1000 i Norge og sammenlignet med Maximat på Nordby shoppingsenter. Vi gikk også for de billigste alternativene av hvert produkt.

Der det er naturlig, eller produktene kommer i forpakninger med forskjellige størrelser, har vi regnet om til kilopris.

LES: - Du blir lurt av svenske kyllingpriser

LES: Maximat går til frontalangrep på TV 2 etter kylling-påstand

Vi har regnet om prisene til norske kroner, og regnet ut hvor mange prosent du kan spare på å kjøpe matvarer i Sverige.

Prisforskjellene vi fant, viser at det er vesentlig billigere å handle en rekke matvarer i Sverige. På bacon, som du riktignok kjøper i større pakninger på andre siden av grensen, kan du spare hele 75 prosent på.

Reisekostnader bør regnes inn for å finne ut hvor mye du faktisk sparer på å handle i Sverige sammenlignet med i Norge.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

Dette kan du spare på å handle matvarene i Sverige:

Mye billigere boksbrus

Det er også mye penger å spare på å handle inn boksbrus i Sverige. I Norge koster en boks brus 17 kroner inkludert pant, mens den i Sverige koster 4,41 kroner inkludert pant. Det må tas med i beregningen at du ikke kan pante svenske brusbokser i Norge.

And koster 379 kroner per kilo i Norge. I Sverige kan du spare 63 prosent på å kjøpe anden der. På Maximat ligger prisen per kilo and på 131,26 kroner, en forskjell på 63 prosent.

Når det gjelder kyllingfilet, har vi i vår prissammenligning kun tatt utgangspunkt i pris på produktet, ikke eventuelt saltinnhold. Eksempelvis opplyser ikke Rema 1000 hvor mye saltvann som er i deres kyllingfileter.

Les også: - Du blir lurt av svenske kyllingpriser

Og denne: Maximat går til frontalangrep på TV 2 etter kyllingpåstand