NA24.no

13 milliarder til viruskamp

Sist oppdatert:
Halvparten av verdens land har denne uken vært samlet i Beijing til en giverkonferanse om bekjempelse av fugleinfluensa.

- Det ser ut til at vi får inn godt over 1,9 milliarder dollar (13 milliarder kroner), sier den amerikanske helsekoordinatoren Nancy Powell til AP.

FN og Verdensbanken gjentok onsdag advarslene om at giverlandene man må være forberedt på faren for en global influensaepidemi, som kan ta livet av flere millioner mennesker verden over. Kostnadene ved en slik epidemi kan bli langt større enn de 1,5 milliarder dollarene FN og Verdensbanken nå ber om.

- Avgjørelsene dere tar i dag vil forme hvordan vi jobber sammen fremover. Det er ingen tid å miste. La oss sørge for at vi er forberedt, sa FNs generalsekretær Kofi Annan i et videoopptak på giverkonferansens andre dag, melder AP.

- Norge lover på møtet å gi 26 millioner kroner til bekjempelse av viruset, sier informasjonsrådgiver ved Utenriksdepartementet Rune Bjåstad til TV 2 Nettavisen.

I tillegg ga Norge 25,2 millioner i desember 2005.

Fugleinfluensaen har tatt livet av minst 79 mennesker i Asia og Tyrkia siden 2003. Helseeksperter frykter at det skal mutere til en form som lett kan smitte mellom mennesker, og dermed kunne utløse en verdensomspennende epidemi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere