*Nettavisen* Økonomi.

130 mister jobben i Tine

Foto: Ingvar Skattebu (Oppland Arbeiderblad)

Ledelsen kaller det å styrke driften.

27.10.11 17:03

«TINE styrker driften», skriver Tine i en melding.

Realiteten er imidlertid at selskapet vil effektivisere driften.

De har derfor vedtatt å legge ned fire meierier som produserer drikkemelk og en terminal. Med denne omleggingen vil TINE spare nesten 80 millioner kroner per år.

Vedtaket betyr at meieriene i Sarpsborg, Odal, Fosheim, Høgset og en terminal på Mysen legges ned. To omfattende utredninger med påfølgende høringsrunder ligger bak beslutningen. Den ene omfatter ferskvareproduksjonen på Østlandet og den andre produksjonen av konsummelk mellom Bergen og Trondheim.

– Styret i TINE er opptatt av å sikre et framtidig robust selskap for TINEs 15.000 eiere. Dagens vedtak vil styrke TINEs konkurranseevne i et stadig tøffere marked. Tine må utnytte ressursene på en måte som gir bøndene mest igjen for melken si, og denne omleggingen vil sørge for nesten 80 millioner kroner i besparelser per år, skriver styreleder Trond Reierstad i TINE i en melding.

Ansatte får bistand
Vedtaket vil medføre at omkring 130 medarbeidere blir overtallige. Alle ansatte ved anleggene vil derfor komme inn under TINEs omstillingsordning der målet er å sikre nytt arbeid i eller utenfor TINE.

– Det blir viktig å holde en tett dialog med de ansatte for å ivareta disse på en best mulig måte. Vi ønsker også god dialog med lokale parter for å se om vi i fellesskap kan skape ny aktivitet. Vi ser at vedtaket får uheldige konsekvenser for mange ansatte, men TINE ser behov for å sikre framtidig konkurransekraft ved å optimalisere TINEs totale driftsstruktur, skriver konserndirektør Drift og Forsyning i TINE, Kjetil Thu.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag