NA24.no

Forlater Hydro i protest

Sist oppdatert:
Tre styremedlemmer trekker seg på grunn av opsjonsbråket.

Styreleder Jan Reinås ble kastet fra Hydro-styret av selskapets største aksjonær, på grunn av opsjonspakkene til 35 Hydro-sjefer.

NA24 - din næringslivsavis

Nå har styremedlemmene Håkan Mogren, Lena Olving og Kurt Anker Nielsen har varslet at de ikke ønsker gjenvalg til Hydros styre, i første rekke på grunn av statens håndtering av opsjonssaken.

Sterkt kritiske til staten
Ifølge en melding fra selskapet er de sterkt kritiske til statens vurderinger i forbindelse med styrets avvikling av opsjonsordningene i selskapet.

Sittende styreleder Elisabeth Grieg vil sammen med Kurt Anker Nielsen tre ut av Hydro styret i forbindelse med fusjonen av olje- og gassvirksomheten med Statoil.

LES OGSÅ: Hun er Hydros nye styreleder

Styret halvert
Dermed blir det kun fire personer igjen i det sittende styret. Det er Grete Faremo, Geir Nilsen, Sten Roar Martinsen og Ragnar Fritsvold.

Hydros valgkomité er nå i gang med prosessen for å nominere ny styreleder og styremedlemmer i Hydro for kommende styrevalg. Det er i den forbindelse at dette har kommet frem.

LES MER: Alt om opsjonsbråket

- God prosess
Siri Teigum, nestleder i valgkomiteen, sier til NA24 at det nå blir store utskiftninger i styret.

- Det ligger i kortene. Nå jobber vi med å sette sammen et nytt styre og det har vi en god prosess på, sier Teigum til NA24.

Når NA24 spør om støyen rundt opsjonssaken i Hydro har forvansket prosessen med å tiltrekke seg kvalifiserte styremedlemmer til selskapet vil Teigum ikke kommentere dette.

Elisabeth Grieg, som er fungerende styreleder i Hydro, blir heller ikke sittende. Hun skal over til styret i StatoilHydro.

- Jeg tar ikke gjenvalg fordi jeg skal over til StatoilHydro, så dette gjelder ikke meg, sier Grieg som ikke vil kommentere hva de tre andre styremedlemmene har meldt.

- Det har vært skrevet og sagt så mye om det, at for Hydro sin del er det viktig å legge dette bak seg. Jeg håper det kan være ro rundt denne saken nå. Det var jo ikke enkelt for noen. Slik sett har jeg ikke noen ytterligere kommentarer, sier Grieg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere