NA24.no

- Dette er udramatisk

Sist oppdatert:
Næringsministeren reagerer på utlendingene trekker seg fra Hydro-styret.

– Jeg oppfatter dette som ganske udramatisk, men som eier setter vi vår lit til valgkomiteen. Vi regner med at valgkomiteen gjør en god jobb og finner et nytt styre, sier næringsministeren kommentar til NTB.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere i dag ble det kjent at Håkan Mogren, Lena Olving og Kurt Anker Nielsen, de tre utenlanske styremedlemmene i Norsk Hydro, ikke tar gjenvalg. De tre oppgir som grunn at de er svært kritiske til de vurderinger staten har gjort i tilknytning til avviklingen av opsjonsordningene.

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen sier at det var nødvendig med en klar holdning fra statens side med henhold til opsjoner.

I en pressemelding fra departementet sier han at han tar til orientering at de tre medlemmene ikke ønsker gjenvalg og legger til grunn at valgkomiteen så raskt som mulig fremmer forslag til bedriftsforsamlingen på nye styremedlemmer.

Kun fire styremedlemmer er med videre i styrekabalen, men ministeren er trygg på at komiteen vil finne fram til gode kandidater som kan bidra til å styrke selskapet.

LES MER: Alt om opsjonsbråket

Disse styremedlemmene vil LO ha
Fagpolitisk leder i LO-forbundet Industri Energi, Frode Alfheim, sier til NA24 at de tar beslutningen fra de tre styremedlemmene til etterretning.

- Vi blir nødt til å respektere de valg de tar. Jeg vil også si at det som er viktig for oss er å få på plass et kompetent styre i Hydro, og få styremedlemmer som er opptatt av det vi er opptatt av: Langsiktig industriutvikling i Norge og ute, sier Alfheim til NA24.

Han kommer også med flere sterke signaler på hvilke styremedlemmer han ønsker seg.

- Det er viktig at styremedlemmene skjønner og forstår norske verdier og den norske tenkemåten. De mp rett og slett være i stand til å lytte til signaler fra tillitsvalgte og det norske samfunnet. Det er den norske modellen som gjør at norsk industri kan være konkurransedyktig, sier Alfheim til NA24.

Han tror ikke dagens nyhet fra Hydro-styret vil gjøre prosessen med å få fylt opp styret med kompetente mennesker vanskeligere.

- Nei, det må jeg tro det ikke blir, sier Alfheim til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere