NA24.no

Illustrasjonsbilder av en rød nisse som henger i et juletre av plast.
Illustrasjonsbilder av en rød nisse som henger i et juletre av plast. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

14 polakker utvist fra Norge etter truende salg av julepynt

12 menn og to kvinner fra Polen er utvist fra Norge i to år for å ha forsøkt å selge julepynt på en pågående og truende måte i Finnmark.

- Politiet hadde fått flere henvendelser om påtrengende atferd ved salg av julepynt. Klagene har bestått i truende atferd overfor eldre mennesker, å ha trengt seg inn på områder de ikke hadde lovlig tilgang til ved eldre- og omsorgsboliger, vært plagsomme og forstyrret offentlig orden, opplyser stasjonssjef og regionleder Hans Møllebakken i Østfinnmark politidistrikt til avisa Fremover.

Ifølge politiet har mange følt seg tvunget til å kjøpe pynt av de polske selgerne.

Selgerne ble pågrepet av politiet fredag kveld og ble bøtelagt på opptil 6000 kroner for brudd på markedsføringsloven.

- Ved nærmere kontroll viste det seg at de mer eller mindre har turnert rundt i hele Norge de ti siste årene. Det er grunn til å definere disse som mobile vinningskriminelle. Vi hadde et tidspress på oss ettersom vi nærmet oss jula og et ønske om julefred for alle i Finnmark, forklarer Møllebakken.

Tirsdag ble de eskortert ut av Norge via Neiden i Finnmark. Finsk politi og finsk grensevakt er varslet, og de vil følge opp saken videre, opplyser politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere