*Nettavisen* Økonomi.

14 skal redde Lyn

Lyns nye rike onkler er på plass. 14 stykker spytter inn 12,5 millioner kroner. Se hvem her.

12.09.08 10:24

ULLEVAAL (NA24): På en pressekonferanse torsdag ettermiddag kom det frem at Oslo-klubben trenger 28 millioner kroner, og at man nå har fått inn 12,5 millioner kroner fordelt over tre år.

NA24 - din næringslivsavis

IT-topp inn i styret
Samtidig går den kjente IT-toppen Øystein Moan inn i styret til klubben. Flere kjente redere, som Peter Gram og Alex C. Eitzen, blar også opp sammen med rederarving Tom Bergesen.

Under pressekonferansen på Ullevaal Stadion fortalte direktør Erik Langerud at 2008 var et år med betydelige utfordringer for klubben, men at utfordringene var på andre områder enn de sportslige. Som NA24 har skrevet om tidligere har klubben vært på penge- og investorjakt etter at tidligere eier Atle Brynestad trakk seg ut tidligere i år.

Skal i pluss i 2011
Les også: Angrer at han gikk inn i Lyn

Planen er først å gå kontantpositivt på driften i 2011, og ytterligere kapitalbehov vil bli vurdert hvert år. 14 enkeltpersoner og selskaper har gått inn i investorlauget som skal finansiere klubben videre. Disse går inn i aksjeselskapet Lyn AS, og fem av de nye aksjonærene har spyttet inn to millioner hver.

- Vi er på ingen som helst måte konkurs. Denne klubben her består, og vi er ikke i ferd med å rakne, forsikrer Lyn-direktør Erik Langerud.

Les også: Lønnssjokk i Lyn

- Beste investeringen
NRK-profil og ivrig Lyn-supporter Finn Bjelke er blant de nye navnene på eiersiden i Lyn. Han ønsker ikke dele hvor mye han spytter inn i klubben, men er godt fornøyd med eget valg.

- Ifølge min kone var det altfor mye, men det er ikke noe moro på børsen nå så da kan jeg gjerne ha det moro her, sier den ferske Lyn-investoren til NA24.

Han bestemte seg klokken 22.30 i går kveld, men er likevel ikke i tvil.

- Dette er de beste pengene jeg har investert noen gang. Nå kommer det inn folk med hele hjertet i klubben og det er det lenge siden det har vært, sier Bjelke til NA24.

LYNS NYE EIERE:

- East West Holding AS (Eies av Even Winje)
- Jasto Invest AS (Axel og James Stove Lorentzen)
- Eitzen Invest AS (Axel C. Eitzen)
- Gluteus Medius AS (Tom Bergesen)
- Herman Billung (toppsjef i John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean)

Disse fem har gått inn med rundt to millioner hver. Ni andre legger ut vel 2,5 millioner til sammen:

- Øystein Moan (Visma-leder)
- Gram International Inc. (Peter Gram)
- Kreti og Pleti Invest AS (Oddbjørn Lende)
- Dybwad-Olsen AS (Lyn-legenden Ola Dybwad-Olsen)
- Rolf Wikborg
- Kim Thorkildsen
- Stein Wessel-Aas
- Finn Bjelke
- FC Lyn Oslo

FC Lyn Oslos eierandel i Lyn AS skal i 2011 bli på ti prosent av selskapet. De neste årene skal imidlertid klubben satse tungt i Oslo Vest, der det bor 200.000 mennesker.

VISSTE DU AT...

- FC Lyn Oslo AS, som inntil i sommer var eid av Atle Brynestads CG Holding AS, har tapt 66,1 millioner fra 1999 til og med 2007 (se faktaramme).

- Atle Brynestad anslår å ha brukt mer enn 150 millioner på Lyn siden han gikk inn i 1999. Til NA24 har finansmannen sagt at han aldri ville kjøpt klubben dersom han visste hvor dyrt det kom til å bli.

- FC Lyn Oslo presenterte potensielle investorer for et samlet underskudd på 72 millioner for 2008, 2009 og 2010 i juni i år.

- mens toppsatsningen til fotballklubben, FC Lyn Oslo, lenge har slitt med pengene, har Ski- og Fotballklubben Lyn 36 millioner på bok etter å ha solgt seg ut av Ullevaal.

LYNS EKS-INVESTORER:
- forretningsmannen Atle Brynestad (1999-2008)
FØR ATLE BRYNESTAD:
- finans- og shippinginvestor Aage Oxholm
- rederarving Tom Bergesen
- eiendomsinvestor Øystein Tvenge
- bilinvestor Erik O. Steen
- Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen
- eks-sponsorkonge Terje Bogen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag