Dette gjelder representanter som ved valget i fjor enten ikke ble gjenvalgt eller sa fra seg gjenvalg og som ennå ikke har klart å skaffe seg annen jobb.

Av de 14 som fortsatt står på Stortingets lønningsliste, er seks fra Fremskrittspartiet, fem fra Arbeiderpartiet, to fra Høyre og en fra Kristelig Folkeparti, skriver Vårt Land (krever abonnement).

Se listen over de 14 politikerne i videoen eller nederst i saken.

Les også: Sandberg granskes for mulig karantenebrudd

Representanter innvilges normalt tre måneders etterlønn det året de går ut av Stortinget. De som da ikke har fått jobb, kan få ytterligere ett års ytelse. Etterlønnen er 631.000 kroner, noe som utgjør 66 prosent av stortingslønnen på 956.000 kroner.

Ib Thomsen fra Fremskrittspartiet er en av representantene som ikke har fått jobb.

Les også: Stortingets 169 representanter kan skimte millionlønn

- Som politiker i 30 år og med tolv år på Stortinget, hadde jeg tro på ny jobb etter valget, men jeg har ikke fått noe, sier Thomsen til Vårt Land.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, har flere ganger satt søkelyset på stortingspolitikernes etterlønnsordning.

- Mest interessant er å se forskjellen på ordningen Stortinget vedtar for alle andre, og hvilken ordning de vedtar for seg selv, skriver Stavrum blant annet.

- Som kjent er det Stortinget som vedtar norske lover, og arbeidstakernes rettigheter ved oppsigelse fremgår av arbeidsmiljøloven. Der står det svart på hvitt: «Hvis ikke annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på én måned». Loven Stortinget har vedtatt gir altså rett på kun en måneds full lønn ved oppsigelse før du må på NAV. Stortinget, derimot, har inntil 12 måneders etterlønn selv om de fleste av dem har kunnet forberede seg til avgangen i lang tid, skriver Stavrum blant annet. Les hele Stavrums innlegg her.

Les: Stortinget beholder sin gullkantete etterlønn

Ifølge Vårt Land er dette de 14 som for tiden mottar etterlønn fra Stortinget:

1. Jan Arild Ellingsen (Frp)
2. Ib Thomsen (Frp)
3. Jan Henrik Fredriksen (Frp)
4. Ingebjørg Amanda Godskesen (Frp)
5. Oskar J. Grimstad (Frp)
6. Øyvind Korsberg (Frp)
7. Sonja Mandt (Ap)
8. Freddy de Ruiter (Ap)
9. Kåre Simensen (Ap)
10. Stine Renate Håheim (Ap)
11. Kjell-Idar Juvik (Ap)
12. Erik Skutle (Høyre)
13. Laila Davidsen (Høyre)
14. Rigmor Andersen Eide (KrF)