NA24.no

Politiet slår til nå

Sist oppdatert:
Storstilte razziaer mot byggebransjen pågår tirsdag formiddag. To menn tatt.

Oslopolitiet og skatteetaten er med på razziaen mot 10-15 aktører i byggebransjen, skriver E24. Parallelt med dette slår også Økokrim til mot den samme bransjen på jakt etter svart arbeid uavhengig av Oslo-politiet.

NA24 - din næringslivsavis

Ransaket tre steder
Førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim sier til NA24 at de har ransaket tre steder tirsdag, men at dette ikke har noe med aksjonen som Oslo-politiet har igangsatt. Dette skal være en annen aksjon.

- Vi ransaker ikke byggeplasser, sier Nordeng til NA24.

Han forteller at Økokrims aksjoner er knyttet til bygg- og anleggsbransjen og til svart arbeid. De har ikke noe samarbeid med andre aktører i denne saken.

To menn i 40-årene har blitt siktet for hvitvasking etter Økokrims ransakelsem melder NTB. Disse vil bli avhørt av politiet i ettermiddag. De siktede vil tirsdag ettermiddag bli avhørt før det skal vurderes om de skal framstilles for varetektsfengsling.

Politet slår også til
NA24 får bekreftet fra Oslo Politikammer at de har en annen og bredere anlagt aksjon.

Det skal dreie seg om millionbeløp, og saken skal ha internasjonale forgreininger, ifølge E24.

Bjørn Holmsen ved Oslopolitiets finansavsnitt sier til NA24 at de står midt oppe i aksjonen nå, og at de først ved tretiden tirsdag vil kunne kommentere ytterligere. Arbeidstilsynet sier til NA24 at de bare indirekte er med i denne aksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere