NA24.no

Børstopp går - brøt egne regler

Sist oppdatert:
Halvor Stenstadvold trekker seg som styreleder på Oslo Børs.

Halvor Stenstadvold har valgt å trekke seg som styreleder ved Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Han går etter å ha brutt børsens egne regler. Han handlet Orkla-aksjer, uten å melde fra innen tidsfristen.

- Dette er en meget beklagelig sak, men styret på Oslo Børs tar Stenstadvolds beslutning til etterretning, sier styrets nestleder Georg Størmer, som nå fungerer som børsstyrets leder.

Var for sen
Ifølge Oslo Børs har Stenstadvold brutt forskriften om børsansattes og tillitsvalgtes egenhandel ved at han meldte en aksjehandel for sent.

Den 1. august i år solgte han 15.000 aksjer i Orkla til kurs kr 108,25. Handelen ble først rapportert 19. september.

- Som styreleder på Oslo Børs er Stenstadvold underlagt forskrift om ansattes og tillitsvalgtes egenhandel, som innebærer at handler i verdipapirer notert på Oslo Børs straks skal rapporteres til børsen. Stenstadvold oppdaget i ettertid selv at nevnte aksjehandel ikke var rapportert i tide, og rapporterte så handelen umiddelbart til Oslo Børs. Børsens markedsovervåking oversendte deretter rutinemessig saken til Kredittilsynet, skriver Oslo Børs.

Stenstadvold har etter at Kredittilsynet har påpekt regelbruddet valgt å trekke seg som styreleder.

- Et ekstra ansvar
- Med den rollen børsen har, blir ethvert spørsmål om regelbrudd et spørsmål om tillit for børsen som markedsplass og meg som styreleder. Det påhviler børsens tillitsvalgte og ledelse et ekstra ansvar for at rapportering tilfredsstiller kravene som stilles til aktørene i verdipapirmarkedet. På denne bakgrunn har jeg valgt å trekke meg, skriver Halvor Stenstadvold i meldingen.

Han understreker at hans verv i Borregaard Skoger AS eller hans tidligere tilknytning til Orkla ikke har gitt noen tilgang til innsideinformasjon i forbindelse med handelen i Orkla-aksjer.

Halvor Stenstadvold ble valgt inn i børsens styre i mai 2005, og har vært styreleder siden mai 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere