NA24.no

15 mill. i kreditt

(FOTO: Erik Johansen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Idrettsforbundet sliter med likviditeten mens de venter på 354 millioner fra kulturministeren.

- Dette er ringvirkningene av at vi var så langt nede økonomisk i 2004, sier idrettspresident Tove Paule til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Venter påGiske
Generalsekretær Ivar Egeberg og tidligere idrettspresident og banksjef Kjell O. Kran forlot begge idretten 17. februar 2004. Da la de frem et knallrødt regnskap som etter hvert viste et underskudd på vel 65 millioner

Paule presiserer at lividitetssituasjonen til Norges Idrettsforbund (NIF) er betydelig bedret i forhold den første måneden i fjor.

Idrettspresidenten forteller at kontantnøden i januar skyldes at NIFs del av Norsk Tippings 2007-overskudd, de såkalte spillemidlene, først utbetales fra Kulturdepartementet i månedsskiftet januar/februar.

- Vi gjør dette for å dekke opp en kortsiktig likviditetssituasjon, for vi har store utgifter i begynnelsen av hvert år, sier Tove Paule.

Fikk 354 mill.
Ifølge referatet fra det forrige møtet i idrettsstyret før jul, kommer Idrettsforbundet til å ha et «udekket likviditetsbehov på ca kr 14,4 millioner ved utgangen av januar». Styret ga generalsekretær Inge Andersen fullmakt til å innvilge NIF en kredittramme i idrettens felles konsernkontosystem på inntil 15 millioner.

Kreditten skal gjøres opp straks NIFs pott av spillemidlene for 2008, 354 millioner, er utbetalt fra kulturminister Trond Giske.

Ifølge Paule ligger Idrettsforbundet an til et overskudd på rundt 2 til 3,5 millioner i 2007. Da har NIF inntektsført en uventet million etter å ha inngått et «minnelig forlik med en ekstern samarbeidspartner» som truet med rettssak.

Forlik med Gresvig
- Vi er kommet til forlik med Gresvig. Dette var en av samarbeidsavtalene vi har slitt med fra det gamle styret (Kjell O. Krans styre, journ. anm.), sier idrettspresidenten.

Gresvig eier blant annet G-Sport og Intersport.

I langtidsbudsjettet for 2008 er det lagt opp til 2,5 millioner i pluss for 2008.

- Det skal vi holde, sier Tove Paule.

Ved slutten av tingperioden 2007-2011 er målet å sitte igjen med 20 millioner i egenkapital.

- Vi har gjort som tinget påla oss, og er helt i rute med å bygge opp egenkapitalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere