*Nettavisen* Økonomi.

15 vil kjøpe Steen & Strøm

Interessen er stor for kjøpesenterkjeden til Stein Erik Hagen.

15.04.08 08:12

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Steen & Strøm, som eies 100 prosent av investoren Stein Erik Hagen, har vært til salgs siden før jul, skriver Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå går fristen ut for første indikative budrunde ut, og interessen har vært stor.

- Vi har fått inn masse bud. Vi registrerer at det er et objekt som har stor interesse, og er veldig godt fornøyd, sier Peter A. Ruzicka, Hagens nære medarbeider, til Finansavisen.

- Vi har ikke fått inn alle budene enda, men akkurat nå er det midt mellom 10 og 20, sier han videre.

Budgiverne er en blanding av norske og utenlandske grupperinger, både enkeltselskaper og andre som er satt sammen for å by på kjøpesenterkjeden.

Kjøpte seg opp
Stein Erik Hagen kjøpte seg opp fra 55 prosent eierandel, til 100 prosent i juli i fjor. Motivet skal blant annet ha vært å redusere formuesskatten, da et børsnotert selskap gir høyere skattemessig verdivurdering enn et privat.

Det er spekulert i at Hagen selger selskapet, fordi han var for gjeldstynget etter å ha kjøpt seg opp til 23 prosent i Orkla.

Steen & Strøm er en kjøpesenterkjede med 27 heleide sentre, og 26 som de forvalter for andre. Selskapet er etablert i Norge, Sverige og Danmark. De egeneide sentrene har en handelsflate på 600.000 kvadratmeter, og utviklingspotensialet er like stort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.