*Nettavisen* Økonomi.

1500 sesongansatte må gå

Aker Solutions i Egersund. Foto: (Aker Solutions)

Aker Solutions verft i Egersund reduserer bemanningen kraftig som følge av sesongsvingning. Ringvirkningene blir store for resten av næringslivet i regionen.

07.11.14 09:41

Når prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen og arbeidet med Subsea på Åsgård er ferdig i vinter, er det bare småoppdrag som gjenstår for hjørnesteinsbedriften

Les også: Fallende aktivitet presser lønnsomheten

– Når det ikke kommer flere oppdrag til verftet, så er det ikke arbeid heller, sier styremedlem og klubbleder Oddvar Hølland i Aker Egersund til NRK.

Ifølge NRK må 1500 innleide arbeidere gå når prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen og arbeidet med Subsea på Åsgård er ferdig i vinter.

NRK skriver at det bare er innleid arbeidskraft som blir kuttet, og bedriften skal redusere til sine faste 660 ansatte.

Pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen understreker at konsernet ikke kutter stillinger.

- Det er ikke her snakk om nye nedbemanninger, men om sesong- og prosjektkontrakter som løper ut. Dette er vanlige sesongsvingninger, ikke ukjent for bransjen, sier hun til NTB.

Aker Solutions skriver i en pressemelding at vedlikehold- og modifikasjonsmarkedet offshore i Norge har svekket seg betraktelig i år, noe som har skapt overkapasitet.

Som en følge av dette har selskapet med vel 20.000 ansatte kuttet og endret i bemanningen.

I forbindelse med fisjonen , der Akastor ble skilt ut og børsnotert, har rundt 500 ansatte blitt overført til Akastors eget bemanningsselskap Frontica Advantage. Videre er 100 andre flyttet over til subsea-divisjonen. Samtidig ble 400 kontraktører sagt opp.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.