NA24.no

150.000 for brukt tannbørste

De som samler på romfarerutstyr er definitivt i en klasse for seg selv.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Amerikanske romfartssamlere betaler i dyre dommer for alt som har forlatt jordens overflate, og dersom gjenstandene har vært på månen er de i særklasse mest verdt, ifølge Wall Street Journal.

NA24 - din næringslivsavis

For eksempel er samlerne villige til å betale 150.000 kroner for en brukt tannbørste, eller 170.000 kroner for en lommelykt. Tradisjonelt har auksjoner av gods som har vært ute i rommet foregått på store auksjonshus som Christies og Sothebys, men tidene er i endring og nå er det nettauksjonene som tar over.

Astronauten Lisa Nowak ble en verdenskjendis da hun nylig ble tatt av politiet i Florida etter at hun forsøkte å bortføre Colleen Shipman, som hun så på som en rival. Både Nowak og Shipman skal ha hatt et forhold til astronauten William Oefelein.

Signerte bilder av henne og en annen person involvert i episoden havnet til salgs på nettet. Et av disse signerte bildene skal ha en verdi på rundt 65.000 kroner på nettauksjonssiden eBay

Den sjalu Nowak kjørte fra Houston i Texas til flyplassen Orlando i Florida i løpet av en natt for å konfrontere rivalen sin. For å spare tid, hadde astronauten bleie på seg så hun skulle slippe å stoppe for toalettbesøk. Startbudet for den bleia skal være på mer enn 12.000 kroner, ifølge Ananova.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere