NA24.no

Foto: JUAN M. ESPINOSA (EPA)

150.000 i bot til Ryanair

Sist oppdatert:
Ulovlige innvandrere benyttet smutthull hos flyselskapet.

Politiet i Vestfold har nå avslørt en oppsiktsvekkende praksis av Ryanair. Flyselskapet har brutt norsk lov ved ikke å kontrollere om visumpliktige passasjerer har gyldig visum ved adkomst til Norge, opplyser politiadvokat Hanne Solheim ved Vestfold politidistrikt i en melding

Ifølge Solheim var det ved seks ulike anledninger, i perioden september 2010 til februar 2011, personer uten gyldig visum ankom Sandefjord Lufthavn Torp med Ryanair fra Liverpool og London. Flyselskapene har plikt til å kontrollere at de reisende har gyldige reisedokumenter og at visumpliktige utlendinger har gyldig visum. Denne plikten har Ryanair ved disse seks tilfellene ikke overholdt, skriver Solheim i meldingen.

Fire fra Irak
Fire av passasjerene var fra Irak, en fra Fillipinene og en passasjer fra Taiwan. De seks personene er alle returnert til landet de ankom fra.

Politiet i Vestfold følger dermed samme praksis som blant annet politiet på Romerike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere