NA24.no

Meglernestor slutter på dagen

Sist oppdatert:
Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener forlater meglerhuset.

Norges-sjef for meglerhuset Kaupthing forlater selskapet med umiddelbar virkning.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder selskapet onsdag morgen.

Sissener kom til selskapet i 2005 og han har også vært global aksjesjef for selskapet.

Personlige årsaker
Årsaken til Sisseners avgang er ikke kjent, men det har i den senere tid vært turbulens i meglerhuset etter at ledelsen har signalisert at de vil innføre nye bonusregler for de ansatte.

Selskapet skriver at Sissener har besluttet å forlate Kaupthing av personlige årsaker og at han går av med umiddelbar virkning.

Sissener kom til Kaupthing i 2005. Da hadde han sagt opp jobben som sjef for Alfred Berg ABN Amro etter å ha røket uklar med den globale ledelsen.

Kaupthing har satset tungt i Norge under ledelse av Sissener. Etter at han overtok som sjef for islendingenes meglerhussatsing ansatte han gamle kolleger fra Alfred Berg ABN Amro i fleng. Selv sentralborddamen gikk.

Han har hatt et uttalt mål om å bygge meglerhuset opp til å bli blant de fem største meglerhusene i Norge innen tre år, og blant de tre største på fem år.

Egeland ny sjef
Inge Lise Egeland har blitt utnevnt til administrerende direktør for Kaupthing Norge. Hun begynte i Kaupthing i 2006 som direktør for Kaupthings bankvirksomhet i Norge, og hun har tidligere jobbet for Aker ASA som Senior Vice President for Finance.

Mark Carey er blitt utnevnt til viseadministrerende direktør i Kaupthing Norge og vil være ansvarlig for Capital Markets, opplyser selskapet.

Takker Sissener
- Jeg gratulerer Inger Lise Egeland og Mark Carey for deres forfremmelser, og jeg er sikker på at de, med deres erfaring og kompetanse, er de rette personene til å drive Kaupthing Norge videre. Jan Petter Sissener har hatt en viktig rolle i arbeidet med å gjøre Kaupthing Norge til en fullverdig bank. Den siste tiden har Jan Petter fokusert på å styrke våre forretninger innen Global Equity. Jeg vil takke han for hans bidrag og ønsker ham alt det beste i fremtiden, sier konsernsjef Hreidar Már Sigurdsson i Kaupthing Bank i meldingen.

Jan Petter Sissener var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere