16-åring hengt ut for morens seksuelle legning på Instagram

Ungdommene Caroline Knudsen Borge (16) (t.v.) og Marlene Karlsen (16) (t.h.) og Andrea Holden (16) (bak t.h.), føler seg misbrukt etter at det er rettet grove beskyldninger mot dem på en ny side på Instagram. Siden har nesten 800 følgere og ungdommene synes det er vanskelig å bli gjenstand for usanne rykter. Mor May Liss Knudsen (bak t.v.) har anmeldt saken til politiet.

Ungdommene Caroline Knudsen Borge (16) (t.v.) og Marlene Karlsen (16) (t.h.) og Andrea Holden (16) (bak t.h.), føler seg misbrukt etter at det er rettet grove beskyldninger mot dem på en ny side på Instagram. Siden har nesten 800 følgere og ungdommene synes det er vanskelig å bli gjenstand for usanne rykter. Mor May Liss Knudsen (bak t.v.) har anmeldt saken til politiet. Foto: Elisabeth Løsnæs (Østlands-Posten)

Flere ungdommer i Larvik har blitt misbrukt med fullt navn og bilde akkompagnert av grove beskyldninger.

11.02.15 19:47

Grov sjikanering og hetsing av morens seksuelle legning, var det som møtte Caroline Knudsen Borge (16) da hun tittet på instagramkontoen.

Påstandene og omtalene gjør at 16-åringen føler seg beglodd.

– Man blir stemplet, sier Caroline, som har følt blikkene på seg både på Thor Heyerdahl videregående skole (THVS) og i butikken etter at hun «outet» med bilde og navn i forbindelse med ryktene som ble lagt ut.

– Jeg merket det når jeg gikk ned trappen på skolen, fortsetter hun.

Tirsdag ble hun hengt ut på sida, bare dager etter at venninnene ble offer for hets.

Anonym
Moren May Liss Knudsen er i harnisk over nettmobbingen, og onsdag anmeldte hun hetsingen av datteren til politiet. Hun var også på skolen for å informere ledelsen om hendelsen.

– Hadde dette vært en person med navn, hadde jeg vært hos foreldrene i går kveld, understreker hun.

Kontoen blir driftet av en anonym bruker. Siden fungerer som en sladreside der vedkommende skriver «dritt» og rykter om folk, ting som etter sigende skal ha tilfalt vedkommende, blant annet via nettstedet Ask, der ungdommene kan tipse anonymt.

Les også: Dette er treningsfeilene «alle» gjør

Anmelder
– Ingenting av det som står der er sant, sier Marlene Karlsen (16).

Hun er også hengt ut med beskyldninger som hun synes det er vanskelig å bli identifisert med. Det samme går for en tredje klassevenninne på THVS, Andrea Holden (16).

– Jeg skal anmelde det. Ingen tvil, sier hun.

Andrea har også fått beskyldninger av privat karakter rettet mot seg. De seier alt er tatt ut av intet og føler det er vanskelig å forsvare seg.

– Man kan lett bli et mobbeoffer. Folk som ikke liker deg kan bruke det mot deg, sier hun.

Les også: Søkkrike tenåringer skryter hemningsløst i sosiale medier

Morens legning
May Liss Knudsen synes det er drøyt at hennes 16 år gamle datter skal bli omtalt i grove ordelag og hetset på grunn av morens seksuelle legning.

– Jeg skjønner ikke vitsen med å dra inn foreldrenes legning, sier hun.

Ungdommene føler på å bli hengt ut med navn og bilde knyttet opp mot slike beskyldninger.

– Mange folk tror på det, sier Caroline.

De frykter også at folk vil ta printscreen og lagre det eller sende det videre. Det er heller ikke gøy å møte de andre elevene når mange har lest sladder om deg.

– Vi må jo på skolen hver dag, sier Caroline.

Les også: IS angripes av hackere på sosiale medier

Anmeld hvis du er krenket
Det er rådet fra politiet hvis du er hengt ut på siden og føler det som en krenkelse.

– Det er alvorlig for dem som blir utsatt for det, sier Knut Vidar Vittersø, leder for krimavdelingen ved Larvik politistasjon.

På kammeret i Larvik er de ikke ukjente med denne type problematikk der ungdommer blir hengt ut i offentlighet. Denne gangen er det både navn og bilde på ungdommene som hetses.

Før jul ble det laget en «adventskalender» på THVS, en sak som førte til at en elev ble avslørt som personen bak siden. Denne eleven skal ha fått en «streng og tydelig reaksjon», blir det opplyst fra skolen.

– De som følger denne siden skal vite at de er med på å støtte opp om noen som gjør noe kriminelt, sier Vittersø, som varsler en strengere reaksjon denne gangen.

Les også: Carmen (9) nektet å forlate sin døende eier

Vil få en reaksjon
Det er så langt ikke avklart hva slags reaksjon personen som ble tatt i forrige runde, får hos politiet.

Skolen oppfordrer elever som henges ut, til å anmelde. Så lenge skolen ikke blir brukt eller det skjer i skolesammenheng, avventer de politiets etterforskning.

«Skolen har et godt apparat til å ivareta de elevene som har behov for det», opplyser informasjonsmedarbeider Stine Indahl i en e-post til ØP.

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.