Gå til sidens hovedinnhold

160 flyavganger berørt

En rekke flyavganger er innstilt eller forsinket på grunn av uværet i Norge. På Gardermoen er det ventet flere kanselleringer utover ettermiddagen og kvelden.

Avinors nettsider forteller om en rekke kanselleringer og forsinkelser. Da TV 2 Nettavisen sjekket klokka 14.30 listet Avinor opp 180 berørte flyavganger mellom klokka 13 og 20. En halv time senere var det 160 fly på den samme lista, som oppdateres fortløpende. Uværet «Narve» får skylda.

Kanselleringene rammer blant andre Widerøe og SAS Braathens, mens Norwegian og Ryanair er blant dem som har forsinkelser i ettermiddag.

Blant innenlandsflyvningene som er kansellert i ettermiddag er SAS Braathens rute SK350 fra Oslo, som skulle vært i Trondheim klokka 15.05 og samme selskaps rute SK 4418 Oslo-Tromsø, som skulle ankommet 15.35.

Se oppdatert oversikt over flyforsinkelser her.

Widerøe på bakken
- Widerø har hatt 108 kanselleringer fredag og hele Helgelandskysten er stengt. Dette vil gå utover enkelte avganger i morgen som følge av at fly og flybeseting ikke er der hvor de egentlig skulle vært, men det er for tidlig til å si noe konkret om morgendagen, sier Trafikkleder i Widerø Ronny Sylberg ved operasjonssenteret i Bodø.

Flyplassene i Hammerfest og Honningsvåg er fortsatt stengt.

SAS Braathens melder ved 15-tiden fredag om to kansellerte avganger fra Oslo til København.

Forventer store forsinkelser
- Årsaken er at det har falt ti centimeter med snø på flyplassen i København. Vi forventer store forsinkelser utover ettermiddagen, sier Siv Meisingseth, informasjonssjef ved SAS Braathens, til TV 2 Nettavisen.

Disse flyavgangene til den danske hovedstaden er kansellert: SKF 1458, 1471 og SK 458, 467.

SAS Braathen har så langt i dag hatt 19 innstillinger totalt på Gardermoen som en følge av værproblemer.

Påvirkes av uværet i nord
Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, sier til TV 2 Nettavisen at bortsett fra noen innstillinger er det snakk om små forsinkelser på Gardermoen.

- Det er ingen store problemer, vi har noen forsinkelser, men det må vi regne med å ha utover ettermiddagen og kvelden. Forsinkelsene ligger på mellom 15 og 30 min, sier Kobro, til TV 2 Nettavisen.

Kobro opplyser om at forsinkelsene på Gardermoen skyldes uværet i Nord-Norge.

- De flyene som kommer inn fra nord kommer inn noe sent, og dette vil igjen påvirke uttidene for disse flyene. Forsinkelser som skyldes værforhold der oppe, sier Kobro.

Alle flyene på Gardermoen skal gjennom avising og rullebanen skal brøytes, så dette vil forårsake forsinkelser.

Mobiltrøbbel

Mange er uten mobildekning i landets tre nordligste fylker. Se egen sak her.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken